Μακελειό στο Ιράν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με τους 100 νεκρούς


Μακελειό στο Ιράν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με τους 100 νεκρούς


Διαφ.


Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τις δύο εκρήξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 100 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες σε μια τελετή στο Ιράν στη μνήμη του διοικητή Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε από ένα αμερικανικό drone το 2020.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανάρτησε ανακοίνωση στους λογαριασμούς της στο Telegram.

Νωρίτερα, το Ιράν είχε κατηγορήσει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ότι εμπλέκονται στην πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, κοντά στον τάφο του διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε πριν τέσσερα χρόνια από αμερικανικό πλήγμα στο Ιράκ.

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna αρχικά έκανε λόγο για 103 νεκρούς από την επίθεση, ενώ η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι υπάρχουν 211 τραυματίες, κάποιοι από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

«Πέπλο» τρομοκρατίας ξανά πάνω από την Ευρώπη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στις Βρυξέλλες (video)

Τρομοκρατία στην Ευρώπη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τo κανάλι της ομάδας στο Telegram την Τρίτη (17/10), το οποίο είπε ένας από τους μαχητές του πραγματοποίησε την επίθεση που σκότωσε τα δύο άτομα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των βελγικών Αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 45χρονος Τυνήσιος, ονόματι Αμπντεσαλέμ Λ. ο οποίος άνοιξε πυρ το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο των Βρυξελλών σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα έδρασε μόνος του.

«Είναι σημαντικό ότι κανένα σενάριο δεν απορρίπτεται πολύ γρήγορα. Είναι ένα σοβαρό γεγονός και πρόκειται για την ασφάλεια των κατοίκων της χώρας μας», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Annelies Verlinden και πρόσθεσε: «Η ομοσπονδιακή εισαγγελία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διερευνήσει όλα τα πιθανά σενάρια. Εφόσον δεν υπάρξει διευκρίνιση, δεν θα αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο» ανέφερε χωρίς να μπορεί να επιβεβαιώσει αν έδρασε μόνος του ο 45χρονος ή όχι.

Παράλληλα, μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Eugène Verboekhoven, στην κοινότητα Schaerbeek, όπου ζούσε ο Αμπντεσαλέμ Λ. Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί και έχει εκκενωθεί σύμφωνα με δημοσιογράφο της Le Soir.


Πηγή