Χαρδαλιάς από Πόρο: «Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σηματοδοτεί το φως, την αποκάλυψη»


Χαρδαλιάς από Πόρο: «Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σηματοδοτεί το φως, την αποκάλυψη»


Διαφ.


Τον Πόρο επισκέφθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Ο περιφερειάρχης Αττικής παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και στη συνέχεια την τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του νησιού. Ενώ

Στη Θεία Λειτουργία, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Πόρου και Τροιζηνίας Εφραίμ, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου ενώ η κατάδυση του Σταυρού στο λιμάνι του νησιού έγινε παρουσία του δημάρχου Πόρου, Γεώργιου Κουτουζή.

Νίκος Χαρδαλιάς στον Πόρο για τα Θεοφάνεια
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ / EUROKINISSI

Μετά την τελετή, ο περιφερειάρχης Αττικής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεοφάνεια σήμερα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, που σηματοδοτεί το φως, που σηματοδοτεί την αποκάλυψη. Σε αυτήν τη σημαντική γιορτή της Ορθοδοξίας, επέλεξα να βρεθώ στο πανέμορφο νησί του Πόρου, το τρίτο “πράσινο” νησί της χώρας μας, μετά τη Χάλκη και την Αστυπάλαια. Και είμαι σήμερα εδώ, προκειμένου να σηματοδοτήσω την έμφαση που δίνουμε στη νησιωτικότητα και προκειμένου να επαναλάβω ότι όλες οι δεσμεύσεις μας θα τηρηθούν στο ακέραιο για όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής στα νησιά μας, που θα ενισχύσουν το αναπτυξιακό τους αποτύπωμα και την προσβασιμότητα. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Νίκος Χαρδαλιάς στον Πόρο για τα Θεοφάνεια
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ / EUROKINISSI

Ενώ, το μήνυμα του πρωθυπουργού από τα Χανιά ήταν μεταξύ άλλων πως «Θα αντιμετωπίσουμε την εισαγόμενη ακρίβεια και τις γεωπολιτικές κρίσεις».

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πόρου, Γεώργιο Κουτουζή, στο δημαρχείο του νησιού.

Μήνυμα Κασσελάκη από το Φανάρι: «Όλοι μαζί για τον ελληνισμό, όπου και αν είμαστε» (video-photos)

Το δικό του μήνυμα έστειλε από μεριάς του ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στον πατριαρχικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι για τα Θεοφάνεια.

«Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται. Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη που με προσκάλεσε, να είμαι εδώ στα Φώτα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο.

«Είναι μία γιορτινή μέρα, μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, όπου πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που είπε και ο Παναγιότατος στο κήρυγμά του. Αυτό το πνευματικό υπόβαθρο της πίστης μας να γίνει πράξη στην ειρήνη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας, αλλά και κοινωνική ειρήνη μέσα στην Ελλάδα.

Εύχομαι από καρδιάς να φωτίσει το άγιο πνεύμα όλους τους Έλληνες, να μπορέσουμε να γίνουμε ο καλύτερός μας εαυτός, να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, υγεία στο νέο έτος και ειλικρινά καλή χρονιά, χαμόγελο και όλοι μαζί για τον ελληνισμό, όπου και αν είμαστε», συμπλήρωσε ο κ. Κασσελάκης.


Πηγή