«Ανοίγει τους ουρανούς» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Καταφθάνει η κακοκαιρία τύπου "Π" – Οι περιοχές στο κόκκινο…»


«Ανοίγει τους ουρανούς» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Καταφθάνει η κακοκαιρία τύπου “Π” – Οι περιοχές στο κόκκινο…»


Διαφ.


Καιρός: Για νέα κακοκαιρία τύπου «Π» έκανε λόγο ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης με τον καιρό ανήμερα των Θεοφανείων να επιδεινώνεται από το απόγευμα και μετά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα απασχολήσουν κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το Σάββατο, ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το απόγευμα και μετά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στη συνέχεια σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν πιο ανατολικά για να επηρεάσουν και άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στους νοτιάδες που θα πνέουν με ένταση 7-8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Την Κυριακή, θα είναι έντονοι οι χρωματισμοί και θα έχουμε καιρό τύπου «Π». Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Θα υπάρξει μια «τρύπα», μια εξασθένηση των φαινομένων στο εσωτερικό του γράμματος «Π», δηλαδή στην ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου αναμένεται να πέσουν 40-50 χιλιοστά βροχής, ενώ αντίστοιχο θα είναι το σκηνικό κατά τόπους και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

«Υγρή επέλαση» από τον Τάσο Αρνιακό: «Σκεπάζει την Ελλάδα αμέσως μετά τον Αγιασμό των Υδάτων…»

Καιρός Τάσος Αρνιακός: Άψογος ο καιρός ως τώρα στον φετινό χειμώνα, όπως όμως προειδοποιεί ο Τάσος Αρνιακός, επικαλούμενος έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα έχουμε επιδείνωση προειδοποιώντας για βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα του Σαββάτου (6/1).

Οπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την ώρα κατάδυσης για τον Σταυρό στα Θεοφάνια από εκεί και πέρα όμως σύννεφα θα πλησιάσουν από τα δυτικά και θα έχουμε κακοκαιρία κυρίως από το βράδυ. Πρώτα στα δυτικά και σιγά σιγά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα, καθώς θα έχουμε και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία. Από το βράδυ του Σαββάτου θα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα ανατολικά κι έτσι θα έχουμε μια συννεφιασμένη Κυριακή (7/1) τόσο στην Αττική όσο και γενικότερα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό:

Δίμηνο αλαλούμ με τα Μερομήνια: «Από χιόνι τις Απόκριες στα μπάνια από 25η Μαρτίου!»

Τα Μερομήνια προβλέπουν καιρικό «όλεθρο» για τον φετινό χειμώνα, καθώς θα έχουμε πολικό ψύχος και χιόνια μέχρι τον Φλεβάρη. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του Απριλίου, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση. Ο φετινός χειμώνας χαρακτηρίζεται από έντονες χιονοπτώσεις και αρκετό κρύο.

Μερομήνια: Ιανουάριος 2024

Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος!

Μερομήνια: Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μερομήνια: Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Μερομήνια: Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.


Πηγή