Έπαινοι Μητσοτάκη στον Λάνθιμο για Poor Things και Χρυσή Σφαίρα: «Είμαστε όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι!»


Έπαινοι Μητσοτάκη στον Λάνθιμο για Poor Things και Χρυσή Σφαίρα: «Είμαστε όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι!»


Διαφ.


Με το βραβείο της καλύτερης ταινίας, στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ, «επιστρέφει» από τις Χρυσές Σφαίρες 2024 η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Poor Things. Παράλληλα, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Έμμα Στόουν έλαβε το βραβείο του Α’ Γυναικείου ρόλου για την ενσάρκωση της Μπέλα Μπάξτερ.

Η τελετή που είναι ουσιαστικά μία πρόγευση για τα Όσκαρ πραγματοποιήθηκε στο «Beverly Hilton», στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, με την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη να είναι υποψήφια σε συνολικά επτά κατηγορίες και εν τέλει να κερδίζει στις δύο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Γιώργο Λάνθιμο χαρακτηρίζοντάς τον πρωτοπόρο και σημειώνοντας πως «είμαστε όλοι υπερήφανοι».

Poor Things: Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ένας πρωτοπόρος Έλληνας μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου! Μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τη διάκρισή του στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, με την ταινία του «Poor Things». Ένα ακόμη βραβείο μετά τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία που αναδεικνύει τον Γιώργο σε έναν από τους πιο μεγάλους σύγχρονους σκηνοθέτες.

Δικαιώνεται, έτσι, η τολμηρή ματιά του δημιουργού στην προσέγγιση επίκαιρων και, ταυτόχρονα, διαχρονικών θεμάτων μέσα από εκφραστικούς τρόπους με το δικό του μοναδικό στίγμα. Αποδεικνύοντας ότι το σινεμά παραμένει τέχνη για τους πολλούς, που γεφυρώνει την προσωπική αναζήτηση με τους κοινούς προβληματισμούς.

Είμαστε όλοι υπερήφανοι. Συγχαρητήρια και πάλι!

«Ο εγκέφαλος ενός μωρού τοποθετημένος στο σώμα μιας ενήλικης γυναίκας. Οδηγεί τον χαρακτήρα σε πολυάριθμες σ@ξου@λ@κ@ς επαφές»

Η εν λόγω ταινία, «Poor Things», περιγράφεται από την Searchlight Pictures ως μια φανταστική ιστορία για την Bella Baxter, την οποία υποδύεται η Emma Stone. Η Bella είναι μια νεαρή γυναίκα που επανέρχεται στη ζωή από τον Dr. Godwin Baxter, τον οποίο υποδύεται ο Willem Dafoe, ένας αντισυμβατικός επιστήμονας.

Η αφήγηση ακολουθεί τις περιπέτειες της Bella με τον Duncan Wedderburn, έναν χαρακτήρα που υποδύεται ο Mark Ruffalo, καθώς ξεκινάει μια περιπέτεια ενώ υπερασπίζεται την ισότητα και την απελευθέρωση.

Ωστόσο, η περίληψη της πλοκής από τον Randolph δίνει μια διαφορετική εικόνα. Την περιέγραψε ως μια ιστορία για «τον εγκέφαλο ενός μωρού τοποθετημένο στο σώμα μιας ενήλικης γυναίκας» που οδηγεί τον χαρακτήρα σε πολυάριθμες σ@ξου@λικές επαφές. Αυτή η ερμηνεία οδήγησε σε σημαντικές αντιδράσεις και δυσφορία μεταξύ του κοινού.

Οι αντιδράσεις στα σχόλια της Randolph ήταν ποικίλες. Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επανέλαβαν τις ανησυχίες της, με ένα άτομο να μοιράζεται τη δυσπιστία του για το γεγονός ότι οι προβληματικές πτυχές της ταινίας δεν είχαν επισημανθεί νωρίτερα, παρά το γεγονός ότι έλαβαν εκτεταμένους επαίνους.

Ένας άλλος χρήστης ανέφερε ότι βρήκε το τρέιλερ ενοχλητικό και ανακουφίστηκε που βρήκε άλλους να συμμερίζονται τα συναισθήματά του. Επιπλέον, υπήρξαν σχόλια σχετικά με την ανησυχητική φύση ορισμένων τρέιλερ, τα οποία άφησαν τους θεατές να αισθάνονται άβολα.

Παρά τη διαμάχη, υπάρχει ένα τμήμα του κοινού που υπερασπίζεται το «Poor Things». Τα άτομα αυτά εμφανίζονται ακόμη πιο γοητευμένα και πρόθυμα να παρακολουθήσουν την ταινία υπό το πρίσμα της κριτικής του Randolph. Η ταινία, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, έχει αναμφίβολα πυροδοτήσει έναν πολύπλοκο διάλογο σχετικά με τη θεματολογία και την αφηγηματική της προσέγγιση.


Πηγή