10 λέξεις ήταν αρκετές για τον Αρκά: Το σκίτσο για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα που έγινε viral
Κάτι παραπάνω από ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 41χρονης Γεωργίας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία μάλιστα ήταν έγκυος, ο Αρκάς ανάρτησε ένα σκίτσο με αναφορά στις γυναικοκτονίες της Ελλάδας, γράφοντας χαρακτηριστικά 10 λέξεις.
«Πόσο λίγο ανδρισμό έχει μια κοινωνία για να ανέχεται τόσους φόνους γυναικών!».
Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την Ελλάδα. Δράστες της δολοφονίας της Γεωργίας, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, είναι ο 39χρονος σύντροφός της και ένας 34χρονος φίλος του. Οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν σήμερα, Τετάρτη (10/1) στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως φέρεται να παραδέχθηκαν και οι δύο συλληφθέντες στους αστυνομικούς που τους εξέτασαν, ήθελαν να σκηνοθετήσουν μια ληστεία εις βάρος της 41χρονης με σκοπό να της πάρουν τα κλειδιά του πατρικού της σπιτιού και την επόμενη ημέρα να κάνουν διάρρηξη εκεί προκειμένου να πάρουν ένα ποσό, 7.000 με 8.000 ευρώ, που πίστευαν ότι έκρυβε η άτυχη Γεωργία εκεί.
Έχετε δει ποτέ τον Αρκά; Αυτό είναι το πραγματικό όνομα και το πρόσωπο πίσω από τα σκίτσα (photos)
Τα σκίτσα του Αρκά είναι γνωστά στους περισσότερους για τον καυστικό τους τόνο. Παρ’ όλα αυτά ελάχιστοι γνωρίζουν το πραγματικό του όνομα ή έχουν δει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο.
Κακά τα ψέματα, ο Αρκάς μεγάλωσε μία ολόκληρη γενιά. Μπορεί και περισσότερες. Το χιούμορ του, με κοινωνικά κυρίως στοιχεία, τον κατέστησε ως τον ακριβοθώρητο ροκ σταρ της σάτιρας μιας κι ελάχιστοι γνώριζαν την πραγματική ταυτότητα του.
Γύρω από το ποιος είναι ο Αρκάς έχουν κυκλοφορήσει διάφορες θεωρίες και υποθέσεις. Καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ίδιο. Παράλληλα, δείτε για ποιο λόγο τα έβαλε με τον Αρκά η Έλενα Ακρίτα.
Η Wikipedia αναφέρει χαρακτηριστικά: “Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχουν εμφανιστεί, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει αναφερθεί και το Άρης Καστρινός (απ’ όπου και το ΑΡ-ΚΑΣ).“
Βάσει νέων στοιχείων που προκύπτουν, φαίνεται τελικά ότι το όνομα Αντώνης Ευδαίμων δεν είναι τελικά ψευδώνυμο.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία που έχει πλέον τα δικαιώματα όλων των δραστηριοτήτων του Αρκά και ιδρύθηκε το 2018, η Little Sparrow (ή Αναστασία Βούλγαρη & ΣΙΑ Ο.Ε.) έχει δύο ομόρρυθμα μέλη, την Αναστασία Βούλγαρη και τον Αντώνη Ευδαίμων. Και στα επίσημα μητρώα δεν μπαίνει κανείς με ψευδώνυμο. Ούτε ο Αρκάς.
Όσον αφορά στο όνομα «Αρκάς» αυτό προέρχεται από την Αρκαδία καθώς ο Ευδαίμων είναι από την Τρίπολη.
Γεννήθηκε το 1953 στην Τρίπολη και κατάγεται από την Μυγδαλιά Αρκαδίας. Το όνοµα του πατέρα του είναι Απόστολος Ευδαίµων και είναι το γένος Παπαθεοδώρου.
Σπούδασε αρχιτεκτονική και ιστορία τέχνης στο ΑΠΘ και πήρε το δίπλωµα του το 1977. Εργάστηκε αρχικά ως σκηνογράφος στα θέατρα Στοάς και Τέχνης. Είναι αυτοδίδαχτος σκιτσογράφος.
Πηγή