Συγκλονίζει η Θάλεια Ματίκα: «Στη γέννηση του γιου μου κατέφυγα σε ψυχίατρο» – Η άγνωστη οικογενειακή τραγωδία που την στιγμάτισε (video)
Η Θάλεια Ματίκα παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Hello! και μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε σε ψυχολογικό επίπεδο όταν έγινε για πρώτη φορά μητέρα. Με την ευκαιρία, δείτε την αποκάλυψη της ηθοποιού για τις οικονομικές δυσκολίες που βίωσε με την οικογένειά της.
«Στην αρχή αισθανόμουν ότι η ζωή μου τελείωσε. Πέρασα κι αυτές τις κρίσεις. Σταδιακά, όμως, μεγαλώνοντας τα παιδιά και διαπιστώνοντας ότι μπορεί να έρθουν συνθήκες που δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε και να μας ανατρέψουν τη ζωή, όπως για παράδειγμα η οικονομική κρίση ή ο κορονοϊός, εκεί αντιλήφθηκα ότι δεν είναι όλα στο χέρι μας και χρειάζεται να ηρεμούμε, να προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική και σωματική μας υγεία -όσο μπορούμε, γιατί είναι και θέμα τύχης αυτό» αναφέρει η ηθοποιός.
«Φλέρταρα με την επιλόχειο κατάθλιψη. Στη γέννηση του γιου μου κατέφυγα σε ψυχίατρο επειδή δεν ήμουν καλά. Ο πατέρας του Τάσου πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο είκοσι ημέρες μετά τη γέννηση του γιου μας, οπότε βιώσαμε και μια οικογενειακή τραγωδία. Ο ψυχίατρος επίσης μου ξεκλείδωσε πολλά πράγματα. Μου είπε ότι κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και άλλοι μισοάδειο κι αυτό δεν αλλάζει. Μου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι εγώ ανήκω σε εκείνους που το βλέπουν μισοάδειο, οπότε θα πρέπει να μάθω να ζω με αυτό. Είναι μεγάλη κουβέντα…» εξομολογήθηκε η Θάλεια Ματίκα.
Θάλεια Ματίκα: «Αν δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες μας θα παραμείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία! Ένας αμόρφωτος άνθρωπος, αν δεν βρει να φάει..»
Η Θάλεια Ματίκα με αφορμή τη θεατρική συνύπαρξη με τον σύζυγο της, για τρίτο χρόνο παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Enjoy και μίλησε για τη σημερινή εικόνα της ελληνικής κοινωνίας αναδεικνύοντας τα μεγαλύτερα προβλήματα της, όπως τους μετανάστες. Επίσης, σε μία κατάθεση ψυχής προχώρησε η Θάλεια Ματίκα για την πρώτη της εγκυμοσύνη.
«Αν δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες μας θα παραμείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία»
«Έχουμε χιλιάδες προβλήματα αλλά το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι μεγάλο. Και θα γίνεται μεγαλύτερο αν, μέσω της ελληνικής παιδείας και κουλτούρας, δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες μας. Αν δεν καταφέρουμε να τους ενσωματώσουμε.
Θα παραμείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία, αν δεν δώσουμε βάση στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Οι άνθρωποι αυτοί που μπαίνουν με κίνδυνο της ζωής τους σε βάρκες ξέρουν πολύ καλά από τα κινητά τους ότι μπορούν και να πνιγούν, όπως και άλλοι που ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ευρώπη.
Τι τους ωθεί και παίρνουν το ρίσκο; Η οικονομική ανέχεια, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος. Ένας αμόρφωτος άνθρωπος, αν δεν βρει να φάει, να δουλέψει, να επιβιώσει, τι μπορεί να κάνει; Και οι Έλληνες όταν πήγαμε στην Αμερική ήμασταν από τους πιο βίαιους λαούς μετά τους Τούρκους. Επειδή, λοιπόν, και οι παππούδες μας ήταν μετανάστες ή πρόσφυγες, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία. Αν και σήμερα πάλι οι Έλληνες γίναμε μετανάστες αλλά με πτυχία.
Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης πάντα θα δέχεται ξένους. Το θέμα είναι πως δέχεσαι και πως αφομοιώνεις το ξένο μέσα από τις ευκαιρίες που δίνεις για να αγαπήσει την Ελλάδα, ώστε να μη θεριέψει το μίσος ή ο φανατισμός», είπε η ηθοποιός.
Πηγή