Επιζών από το αεροπορικό δυστύχημα στις Άνδεις εξηγεί γιατί ήθελαν να φάνε πρώτα τον πιλότο – «Ήταν η μοναδική επιλογή, δεν υπήρχε άλλος τρόπος» (video)


Επιζών από το αεροπορικό δυστύχημα στις Άνδεις εξηγεί γιατί ήθελαν να φάνε πρώτα τον πιλότο – «Ήταν η μοναδική επιλογή, δεν υπήρχε άλλος τρόπος» (video)


Διαφ.


Συνέντευξη μετά από δεκαετίες έδωσε ένας από τους επιζώντες της αεροπορικής τραγωδίας στις Άνδεις και περιέγραψε τον όρκο που έδωσαν όσοι επιβίωσαν από τη συντριβή του αεροσκάφους, πριν κανιβαλίσουν τα πτώματα των νεκρών.

Ο Κάρλος «Καρλίτος» Πάεζ Ροντρίγκεζ μίλησε στο ladbible.com και ανέφερε ότι κατέφυγαν σε αυτή την πρακτική προκειμένου να επιβιώσουν, αφού ήταν αποκλεισμένοι από τα χιόνια και χωρίς προμήθειες.

Έπειτα, σημείωσε ότι έδωσαν όρκο να φάνε τα μέλη του πληρώματος και τον πιλότο που θεωρούσαν υπεύθυνο για την τραγωδία -αποδείχτηκε ότι η συντριβή οφειλόταν σε λάθος του-, γιατί ανάμεσα στους υπόλοιπους νεκρούς επιβάτες, υπήρχαν φίλοι και συγγενείς. Παράληλλα, συμφώνησαν ότι σε περίπτωση που πέθαιναν, τότε οι υπόλοιποι θα έτρωγαν τις σορούς τους.

Δείτε επίσης: Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Επιβάτης κατέγραψε τα τελευταία λεπτά της πτήσης – Ανατριχιαστικό βίντεο-ντοκουμέντο

«Ο πρώτος άνθρωπος που άκουσα να το λέει δυνατά ήταν ο Νάντο Παράδο όταν του είπα ότι δεν είχε μείνει τίποτα από τρόφιμα, Και μου είπε: “Καρλίτος, θα έτρωγα τον πιλότο”. Το οποίο ήταν πολύ φυσικό να το πει γιατί είχε χάσει τη μητέρα του και την αδελφή του στη συντριβή, οπότε συνειδητά ή όχι, είχε αρνητικά συναισθήματα εναντίον του πιλότου», είπε χαρακτηριστικά.

«Και επιπλέον δεν γνωρίζαμε το πλήρωμα. Όλοι οι άλλοι ήταν φίλοι μας, γνωστοί μας… Το ανέφερα στον Αδόλφο Στράους σε μια πράξη απόλυτης δειλίας. Του είπα “’ο Νάντο είναι τρελός, θέλει να φάει τον πιλότο”. Και εκείνος μου απάντησε: “Όχι Καρλίτος. Δεν είναι τόσο τρελός. Τα ξαδέρφια μου κι εγώ είχαμε την ίδια ιδέα”», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, διευκρίνισε ότι ορισμένοι φοιτητές ιατρικής που επέζησαν, ανέλαβαν να τεμαχίσουν και να μαγειρέψουν τα πτώματα.

«Οι καημένοι φοιτητές ιατρικής. Ήταν πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι δεν είχαν δει ποτέ πριν νεκρούς ανθρώπους, αλλά καθώς είχαν μπει στο ρόλο τους και θεωρούσαν πραγματικά τους εαυτούς τους γιατρούς, ανέλαβαν το έργο. Και λύσαμε ένα ζήτημα που έπρεπε να λυθεί, γιατί είχαμε ακόμα το πιο ιερό από όλα τα δικαιώματα: το δικαίωμα στη ζωή και το δικαίωμα να επιστρέψουμε στην πατρίδα», είπε μεταξύ άλλων ο άνδρας για τον τρόπο που επιβίωσαν οι επιζώντες της τραγωδίας.


Πηγή