Greek Mafia: «Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω» – Συγκλονίζουν οι «κυνικοί» διάλογοι των εκτελεστών – Τα κίνητρα των επιθέσεων και των δολοφονιών (video)


Greek Mafia: «Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω» – Συγκλονίζουν οι «κυνικοί» διάλογοι των εκτελεστών – Τα κίνητρα των επιθέσεων και των δολοφονιών (video)


Διαφ.


Με κυνισμό φαίνεται πως αντιμετώπιζαν τις εκτελέσεις των θυμάτων τους τα μέλη της Greek Mafia, όπως αυτό αποτυπώνεται από διαλόγους που μετέδωσε η ΕΡΤ και βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Με την ευκαιρία, δείτε την αποκάλυψη «βόμβα» για συμβόλαιο θανάτου με λάθος… θύμα.

Σε διάλογο που κατέγραψαν οι αρχές ένας από τους συλληφθέντες συνομιλεί με έναν φίλο του και αναφέρονται σε δολοφονίες που έχει διαπράξει. Ο ίδιος υπερηφανεύεται πως κλέβει και σκοτώνει και όταν ο φίλος του ρωτάει τον 21χρονο πώς αισθάνεται εκείνος απαντάει, «πολύ καλά».

Ακολουθεί ο διάλογος:

  • 21χρονος: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω.
  • Φίλος: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά, ε;
  • 21χρονος: Ναι εγώ,
  • Φίλος: Και;
  • 21χρονος: Αυτά.
  • Φίλος: Πώς αισθάνεσαι;
  • 21χρονος: Πολύ καλά.
  • Φίλος: Μπράβο, μπράβο.

Για 9 κακουργήματα διώκονται οι δύο συλληφθέντες για τη Greek Mafia – Εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου

Υπενθυμίζεται πως ποινική δίωξη για 16 αδικήματα άσκησε η εισαγγελία στους τρεις συλληφθέντες για τρεις δολοφονίες και τρεις απόπειρες δολοφονίας μελών της Greek Mafia. Εννιά κακουργήματα και επτά πλημμελήματα είναι το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία θα πρέπει να απολογηθούν σε ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα ο 39χρονος και ο 21χρονος, ομογενείς και οι δυο από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 39χρονου και του 21χρονου ασκήθηκε κατά περίπτωση, ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι φέρονται να εκτελούσαν ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia. Η αστυνομική έρευνα τους έχει ταυτοποιήσει ως τους φυσικούς αυτουργούς των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας , τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό και για τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Τέλος, ο τρίτος συλληφθείς, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δεν φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες. Στο σπίτι του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρες από Καλάσνικοφ.

Τα όπλα των μελών της οργάνωσης που εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia

Εν τω μεταξύ, φωτογραφίες και βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία μετά τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, γνωστή ως Greek Mafia, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς.

Όπως σημειώθηκε από την Αστυνομία, η πλειοψηφία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση, ληστεία, εκβίαση, κλοπές, πλαστογραφία, ναρκωτικά, όπλα κ.α.

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που έλαβε χώρα χθες τις απογευματινές ώρες, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, στην περιοχή του Ασπροπύργου και στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία συνελήφθησαν τα δύο μέλη της οργάνωσης, καθώς και ένας ακόμα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί όπλων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 2 γεμιστήρες και 230 πακέτα καπνικών προϊόντων.

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 πιστόλια,
  • 1 περίστροφο,
  • πλήθος γεμιστήρων,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και
  • σύστημα παρεμβολής σήματος κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή