Απασφάλισε ο Χάρης Βαφειάς: «Οι Έλληνες είναι καλοπερασάκηδες – Δεν δουλεύουν στα καράβια για 15.000 ευρώ καθαρό μισθό»


Απασφάλισε ο Χάρης Βαφειάς: «Οι Έλληνες είναι καλοπερασάκηδες – Δεν δουλεύουν στα καράβια για 15.000 ευρώ καθαρό μισθό»


Διαφ.


Απασφάλισε ο Χάρης Βαφειάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο mononews.gr. Ο γνωστός εφοπλιστής ανέφερε πως οι Έλληνες είναι καλοπερασάκηδες και δεν προτιμούν να δουλεύουν στα καράβια για 15.000 ευρώ καθαρό μισθό. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η γοητευτική σύζυγός του.

«Εντάξει, δεν μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Όταν εμείς δίνουμε μισθούς που δεν υπάρχουν σε καμία στεριανή επιχείρηση και ο κόσμος δεν πάει στα καράβια, δεν μπορείς να τους πας με το ζόρι», εξήγησε αρχικά.

Και έδωσε μερικά συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα: «Όταν ο καπετάνιος βγάζει 15.000 ευρώ καθαρά τον μήνα, για 6 μήνες δουλειά και 6 μήνες κάθεται και πληρώνεται, ο μηχανικός βγάζει 13.500 ευρώ… που θα τα βρεις αυτά τα λεφτά σε στεριανή εταιρία;».

Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην ναυτιλία τόνισε: «Κι όμως, οι Έλληνες δεν πάνε. Και μετά σου λένε ότι ”δεν έχουμε δουλειές” ή ”είναι χαμηλός ο βασικός μισθός”. Ε τότε ελάτε στα καράβια ρε παιδιά. Έτσι κι αλλιώς τα καράβια πλέον είναι σαν ξενοδοχεία μέσα».

Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί οι Έλληνες δεν πάνε στα καράβια, ο κ. Βαφειάς απάντησε: «Είναι πιο καλοπερασάκηδες οι Έλληνες. Προτιμάει κάποιος να παίρνει 1.000 ευρώ και να κάθεται στο σπίτι της οικογένειας του και να πηγαίνει για καφέ».

Σημειώνοντας πως υπάρχουν Έλληνες που θέλουν να εργαστούν στη ναυτιλία, αλλά είναι λίγοι και δεν φτάνουν για όλα τα καράβια, είπε: «Δεν φτάνουν ούτε για το 1/10 των καραβιών»

Χάρης Βαφειάς: Ο «μυστήριος» του Dragons Den – Η συνολική περιουσία και η καταγωγή

Ο Χάρης Βαφειάς, ο μυστήριος και σκληρός εφοπλιστής του Dragons Den, δεν μιλάει πολύ για τον εαυτό του. Ο ίδιος αν κα έχει καταγωγή από γνωστό νησί, δεν ήταν αυτονόητο ότι θα ασχολιόταν επαγγελματικά με την ναυτιλία. Ποια είναι η σύζυγος του και πόσο υψηλή είναι η συνολική περιουσία που έχει δημιουργήσει; Με την ευκαιρία, δείτε για πρώτη φορά τον άντρα της Μαρίας Χατζηστεφανή.

Η αρχή της καριέρας του και η κορυφή

Η καταγωγή του είναι από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Χίο και είναι 43 ετών. Αφότου τελείωσε το σχολείο πήγε στο Λονδίνο και έκανε σπουδές Management και συγκεκριμένα στο City University. Αφότου αποφοίτησε από την σχολή, ο Χάρης Βαφειάς αποφάσισε να κάνει MA γύρω από το Ναυτιλιακό Εμπόριο και έπειτα στο Metropolitan University του Λονδίνου, σπούδασε Ναυτιλιακά Οικονομικά.

Χάρης Βαφειάς νέος

Η επαγγελματική του πορεία

Aπό πολύ μικρή ηλικία ασχολείται ενεργά με την ναυτιλία. Συγκεκριμένα, λίγο πριν κλείσει τα 18 ο πατέρας του με ένα από τα πλοία του στόλου τους τον έστειλε σε μπάρκο, κάτι το οποίο αποτέλεσε την βάση για εκείνον. Μετέπειτα ο Χάρης Βαφειάς εργάστηκε σε διάφορα γραφεία που είχαν σχέση με την ναυτιλία και λίγο μετά αποφάσισε να ιδρύσει από την αρχή μία δική του εταιρεία. Λίγο καιρό μετά η εταιρεία του μπήκε στο χρηματιστήριο του Nasdaq και το 2010 έγινε αντιπρόεδρος της εταιρεία “Intertanko”. Γενικότερα από την στιγμή που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, η πορεία του είναι μόνο ανοδική.

Χάρης Βαφειάς

Η συνολική περιουσία του Χάρη Βαφειά

Ο Χάρης Βαφειάς κατάφερε να χτίσει μία ολόκληρη “αυτοκρατορία” και όπως είναι λογικό, η περιουσία του είναι πολύ μεγάλη. Συγκεκριμένα, από το 2008 είχε υπό τον έλεγχό του τον ναυτιλιακό όμιλο της οικογένειάς του, ο οποίος περιλαμβάνει έναν στόλο που απαρτίζεται από 91 πλοία και 4 ναυτιλιακές εταιρείες με συνολική αξία 2.2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αργότερα ίδρυσε κι άλλες εταιρείες, επομένως η περιουσία του αυξήθηκε κι άλλο.


Πηγή