«Γκρέμισε» τον υδράργυρο ο Τάσος Αρνιακός – «72 ώρες χιονοθύελλας…»


«Γκρέμισε» τον υδράργυρο ο Τάσος Αρνιακός – «72 ώρες χιονοθύελλας…»


Διαφ.


Τάσος Αρνιακός Καιρός: Σφοδρή θα είναι η επέλαση βαρυχειμωνιάς στη χώρα για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο, ρίχνοντας απότομα τη μέση θερμοκρασία σε όλη την επικράτεια και φέρνοντας ισχυρό παγετό με χιόνι, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για δυνατούς βοριάδες που θα πλήξουν κυρίως το Αιγαίο και παγωνιά που θα κατέβει από τα Βαλκάνια, φέρνοντας ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, θυμίζουμε και την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου.

Τάσος Αρνιακός – Πιο αναλυτικά:

«Σε αντίθεση με τον Δεκέμβρη, ο Γενάρης επιμένει σταθερά στα ανοιξιάτικα μεσοβδόμαδα και τη βαρυχειμωνιά στα Σαββατοκύριακά του. Ξαφνική παγωνιά, χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και αργότερα χαμηλότερα, με τον υδράργυρο να κάνει… βουτιά σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Άνεμοι πάρα πολύ ισχυροί στα πελάγη, με 10 μποφόρ να χτυπούν το Αιγαίο. Παγετός στα ηπειρωτικά, ενώ αυτό το σκηνικό θα διατηρηθεί για τουλάχιστον τρεις μέρες, με τη Δευτέρα να είναι ενδεχομένως η πιο κρύα εξ αυτών.»

Τάσος Αρνιακος – Ολόκληρη η πρόγνωση του καιρού στον ΑΝΤ1:

Έκτακτη προειδοποίηση Γιώργου Τσατραφύλλια: Οι δρόμοι που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από την κακοκαιρία

Σε έκτακτη προειδοποίηση προέβη ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, ενημερώνοντας τους πολίτες για τους δρόμους που πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από την κακοκαιρία.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, έκανε λόγο για πιθανά προβλήματα σε αυτοκινητόδρομους από παγετό και χιόνια.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσατραφύλλια, η Βόρεια Ελλάδα θα είναι αυτή που θα δεχτεί το σφοδρότερο χτύπημα από την κακοκαιρία.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από χιονοπτώσεις και ισχυρό παγετό το διάστημα 20/1/24 -22/1/24:
Α1 : Λαμία-Εύζωνοι
Α2 :Ιωάννινα -Κήποι
Α3: Λαμία-Καλλιθέα
Α24: Θεσσαλονίκη-Μουδανιά
Α25 : Λαγκάδα -Προμαχώνας
Α27 : Κοζάνη-Φλώρινα
Α29 :Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή

Προβλήματα θα δημιουργηθούν και στο ορεινό και ημιορεινό επαρχιακό δίκτυο της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος καθώς και στο ορεινό της Πελοποννήσου».


Πηγή