Αρκτικό ψύχος στις ΗΠΑ: Στους 59 οι νεκροί – Χιλιάδες νοικοκυριά στο σκοτάδι, «παραλύει» το οδικό δίκτυο (video)


Αρκτικό ψύχος στις ΗΠΑ: Στους 59 οι νεκροί – Χιλιάδες νοικοκυριά στο σκοτάδι, «παραλύει» το οδικό δίκτυο (video)


Διαφ.


Δεκάδες είναι οι νεκροί από το αρκτικό ψύχος που πλήττει εδώ και μία εβδομάδα τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για νέο κύμα χιονιά.

Νότιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι συνηθισμένες σε ηπιότερο κλίμα, αυτές τις μέρες μοιάζουν περισσότερο με τον Καναδά λόγω του χιονιά που συνεχίζεται από τις 12 Ιανουαρίου. Οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 59 είτε από τροχαία λόγω παγετού, είτε λόγω υποθερμίας.

Το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, με το θερμόμετρο να δείχνει έως και -34 °C, όχι μόνο στην Ουάσινγκτον ή τη Νέα Υόρκη όπου ο βαρύς χειμώνας είναι ο κανόνας, αλλά και σε περιοχές όπως η Αλαμπάμα και το Τενεσί.

Χιλιάδες Αμερικανοί έχουν λάβει προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Στο Όρεγκον, 75.000 άνθρωποι είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us και ο κυβερνήτης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com, 1.100 αμερικανικές πτήσεις ακυρώθηκαν και άλλες 8.000 είχαν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ το κύμα ψύχους αναμένεται να διατηρηθεί σε ορισμένες περιοχές όπως στο κέντρο της χώρας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Πολική ριπή» Γιάννη Καλλιάνου: «Εντυπωσιακή κατάβαση ψύχους – Πληθαίνουν τα χιόνια ακόμη και σε περιοχές…»

Γιάννης Καλλιάνος Καιρός: Ηχηρή «καμπάνα» για τον καιρό αυτού του Σαββατοκύριακου ήχησε ο Γιάννης Καλλιάνος για ακόμη μία φορά, προειδοποιώντας για το ψύχος και τα χιόνια που κατεβαίνουν στη χώρα μας!

Ο μετεωρολόγος του Mega μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τη βαρυχειμωνιά που έρχεται πια για να μείνει στην Ελλάδα και θα χτυπήσει ιδιαίτερα το βόρειο τμήμα της επικράτειας, ενώ χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και σε περιοχές της Αττικής. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Γιάννης Καλλιάνος – Πιο αναλυτικά:

«Κατάβαση ψύχους, με πολύ κρύες αέριες μάζες που θα επηρεάσουν άμεσα μέσα στη μέρα (20/1) τη Μακεδονία και τη Θράκη, αφού εισβάλλουν από τα Βαλκάνια. Η αλλαγή θερμοκρασιακά θα είναι απότομη και τα πρώτα χιόνια θα πέσουν από τις μεσημβρινές ώρες και σταδιακά μέχρι το βράδυ να ενταθούν και στις πιο πεδινές περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Αυτό το κρύο θα κατέβει προς το βράδυ και νοτιότερα, επηρεάζοντας Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Από εκεί και πέρα, προφανώς θα δούμε χιόνι και στην Αττική, αλλά όπως έχουμε επισημάνει, όχι στα πεδινά του νομού και μέσα στην Αθήνα, παρά μόνο στα υπερβόρεια προάστια, από τα 400-500 μέτρα και πάνω. Από τον Διόνυσο και πάνω ίσως να έχουμε και κάποια χιονόστρωση.

Πάντως το δριμύ ψύχος θα διατηρηθεί για αρκετές μέρες, με την Κυριακή και ειδικά τη Δευτέρα, να είναι πιο κρύες μέρες, γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον παγετό, ειδικά τα πρωινά.»

Γιάννης Καλλιάνος – Ολόκληρη η πρόγνωση του καιρού στο Mega:


Πηγή