Δολοφονία Μπάμπη Κούτσικου: Τι «μαρτυρούν» οι πισώπλατοι πυροβολισμοί; Βράζουν από οργή στο Μεσολόγγι


Δολοφονία Μπάμπη Κούτσικου: Τι «μαρτυρούν» οι πισώπλατοι πυροβολισμοί; Βράζουν από οργή στο Μεσολόγγι


Διαφ.


Με κομμένη την ανάσα ο τοπικός πληθυσμός του Μεσολογγίου παρακολουθείτα στοιχεία που αποκαλύπτουν ολοένα και περισσότερα για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου. Ο θυμός κατά του 50χρονου κρεοπώλη, που έχει συλληφθεί, είναι εμφανής στους κατοίκους της Ιεράς Πόλης, οι οποίοι περιγράφουν τη δολοφονία ως κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή.

Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για το τι συνέβη τη μοιραία ημέρα της 4ης Ιανουαρίου και για τους λόγους που οδήγησαν στη δολοφονία του 31χρονου, ενώ αυξάνονται οι φήμες για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που δρούσε στην περιοχή.

Εντείνονται οι έρευνες στην περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα του Μπάμπη

Από το απόγευμα της Δευτέρας που βρέθηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη η περιοχή «Ευαγγελίστρια» στον κάμπο του Ευηνοχωρίου παραμένει αποκλεισμένη και οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.

Στόχος των αστυνομικών δυνάμεων είναι να βρεθεί το φονικό όπλο που στέρησε τη ζωή στον 31χρονο και η καραμπίνα που σύμφωνα με τους δικούς τους ανθρώπους είχε μαζί του τη μοιραία ημέρα της εξαφάνισής του.

Επίσης, οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό τη βαλτώδη περιοχή που είναι γεμάτη με καλαμιές, με στόχο να εντοπίσουν και το κινητό του θύματος που παραμένει άφαντο και μπορεί να δώσει απαντήσεις για το «φονικό ραντεβού».

Στο Μεταγωγών ο κρεοπώλης – Αντίστροφη μέτρηση για τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του τη Δευτέρα (22/1), ο 50χρονος κρεοπώλης μεταφέρθηκε από το Μεσολόγγι στην Αθήνα.

Περίπου στις 9:30, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου έφτασε στο Μεταγωγών, όπου συνεχίζεται η κράτησή του. Αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 50χρονος κρατά ερμητικά κλειστά το στόμα του και αρνείται ότι έχει σχέση με την ανθρωποκτονία του 31χρονου αν και επί 40 λεπτά τον είχε στη διάθεσή του ένας ειδικός εμπειρογνώμονας – αστυνομικός, προκειμένου να του αποσπάσει την ομολογία.

Έτσι βρήκε ο σκύλος την σορό του Μπάμπη

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που ήταν αυτός ο οποίος βρήκε τη σορό του Μπάμπη είχε υποδείξει από την Κυριακή (21/1) το συγκεκριμένο σημείο.

Οι διασώστες τού είχαν δώσει να μυρίσει ένα προσωπικό αντικείμενο του 31χρονου και έτσι αυτός οδηγήθηκε στη σορό του. Λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκεί την Κυριακή ήταν αδύνατη η έρευνα και έτσι ο σκύλος επέστρεψε χτες που βρήκε και το πτώμα.

Εν αναμονή της ιατροδικαστής εξέτασης

Η σορός του Μπάμπη μεταφέρθηκε στην Πάτρα χθες και αναμένεται σήμερα να γίνει η ιατροδικαστική εξέτασή της.

Η σορός, που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, αναγνωρίστηκε από το μπουφάν και τα ρούχα, καθώς και από κάποια χαρακτηριστικά.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή θα προσδιορίσει οριστικά εάν ο θάνατος του 31χρονου επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς.

Επίσης, μέσω του πορίσματος του ιατροδικαστή θα διαπιστωθεί εάν ο Μπάμπης Κούτσικος πυροβολήθηκε εκεί όπου βρέθηκε νεκρός ή σε άλλο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον κάμπο Ευηνοχωρίου.

Όσον αφορά την επίσημη ταυτοποίηση της σορούς, αυτή αναμένεται να γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, είτε μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα είτε από την εξέταση γενετικού υλικού.


Πηγή