Με δύο λόγια τα είπε όλα: Ξέσπασμα Κλέλιας Ρένεση για Τέμπη – «Αν ήμουν από τις Σέρρες και ψήφιζα Καραμανλή, θα ντρεπόμουν! Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε τέτοια ύπνωση;» (Video)


Με δύο λόγια τα είπε όλα: Ξέσπασμα Κλέλιας Ρένεση για Τέμπη – «Αν ήμουν από τις Σέρρες και ψήφιζα Καραμανλή, θα ντρεπόμουν! Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε τέτοια ύπνωση;» (Video)


Διαφ.


Στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη στάθηκε η Κλέλια Ρένεση με μια ιδιαίτερα σκληρή ανάρτηση μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην Μαρία Καρυστινού, την πρόεδρο του συλλόγου που έχει δημιουργηθεί, με αφορμή την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το “έγκλημα” στα Τέμπη.

Από την μεριά της η Κλέλια Ρένεση υπογράμμιζε ότι «αν ήμουν από τις Σέρρες κ ψήφιζα Καραμανλή, θα ντρεπόμουν να βγω στον δρόμο μην τυχόν συναντήσω κάπου το βλέμμα της ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΩΣΑΤΕ ΞΑΝΑ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση

«Αυτά τα 15’ είναι από τα πιο δύσκολα που έχω δει ως Ελληνίδα πολίτης. Ντράπηκα για μένα, για τους συμπολίτες μου, ντράπηκα που χωρίς την συμπαράσταση μας ήταν αναγκασμένη αυτή η γυναίκα να πάει να μιλήσει για την δολοφονία της κόρης της μέσα στο σπίτι των δολοφόνων!

Ντράπηκα που τους έδωσαν οι Έλληνες ασυλία, και ναι, αν ήμουν από τις Σέρρες και ψήφιζα Καραμανλή, θα ντρεπόμουν να βγω στον δρόμο μην τυχόν συναντήσω κάπου το βλέμμα της ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΔΩΣΑΤΕ ΞΑΝΑ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ;; ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΝΩΣΗ;; ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ;»

Μαρία Καρυστιανού: Ποια είναι η γυναίκα που έκανε όλη την Ελλάδα να δακρύσει με την ομιλία της στη Βουλή για τα Τέμπη και τον χαμό της 20χρονης κόρης της (video)

Η Μαρία Καρυστιανού βρέθηκε στη Βουλή, στην Εξεταστική για τα Τέμπη, και κατάφερε να μιλήσει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

Στη διάρκεια της τοποθέτησης της δεν είναι απλά η Πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών. Η Μαρία Καρυστιανού ήταν φιγούρα μιας μάνας που μίλησε όχι μόνο εξ ονόματος του παιδιού που έχασε στο δυστύχημα, αλλά και στο όνομα όλων των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας.

Η παιδίατρος, Μαρία Καρυστιανού, δεν θα ξεχάσει ποτέ τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου όταν η κόρη της Μάρθη μόλις 20 ετών έφυγε από τη ζωή στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Μήνες μετά την τραγική απώλεια και ενώ ακόμα το βαρύ πένθος της συνεχίζεται βρέθηκε στην Εξεταστική και όχι στη δικαστική αίθουσα όπως είπε ότι θα έπρεπε για να μιλήσει για τη μέρα που άλλαξε για πάντα τη ζωή της.

«Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειές τους»

Με δάκρυά στα μάτια πολλές φορές κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση, κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Εξεταστικής που διερευνά το έγκλημα των Τεμπών η Μαρίας Καρυστιανού, μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων.

Η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στα Τέμπη αποκάλυψε ότι ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, της εκμυστηρεύτηκε πως προχώρησε στο μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος κατόπιν εντολών. «Από ποιον δέχτηκε εντολές;» ρώτησε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, με τη μάρτυρα να υποστηρίζει πως ήταν εντολές υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού.


Πηγή