Θάνος Λέκκας για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Η οικογένεια έχει αλλάξει ούτως ή άλλως, ο άντρας θα έχει ένα παιδί σε μάρσιπο»
Την άποψη του για τα ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε ο Θάνος Λέκκας, τονίζοντας πως η οικογένεια έχει αλλάξει ούτως η άλλως σήμερα. Παράλληλα, ο ίδιος πρόσφατα είχε αποκαλύψει πως έχει φάει από τα σκουπίδια!
Ο Θάνος Λέκκας και η Ελεάνα Στραβοδήμου που φέτος πρωταγωνιστούν στη σειρά του Mega «Το Ναυάγιο», παραχώρησαν μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό HELLO! και τον δημοσιογράφο, Σόνια Μαγγίνα.
Με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θεωρείς πως είναι έτοιμη η κοινωνία για αυτή την αλλαγή της ελληνικής οικογένειας;
«Αν το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι η οικογένεια έχει αλλάξει ούτως ή άλλως, δεν υπάρχει η παλιού τύπου οικογένεια με τους ευδιάκριτους ρόλους, τώρα τα ζευγάρια είναι πρακτικά ομόφυλα, εργάζονται και οι δύο, μοιράζονται ευθύνες του σπιτιού και των παιδιών και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις. Η ελληνική κοινωνία ωριμάζει και προσαρμόζεται στο σήμερα. Είναι έτοιμη να δεχθεί ότι ο άντρας θα μείνει στο σπίτι ενώ η γυναίκα θα πάει να δουλέψει, ότι ο άντρας θα έχει ένα παιδί σε μάρσιπο και ένα άλλο σε καρότσι, γιατί, αν αγαπάς, αυτό κάνεις, μοιράζεται και στηρίζεις. Όταν το συνειδητοποιήσει αυτό η κοινωνία, θα συνειδητοποιήσει και ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στα ομόφυλα ζευγάρια», είπε ο Θάνος Λέκκας.
Από την πλευρά της, η Ελεάνα Στραβοδήμου σημείωσε: «Τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών και των γονέων τους δεν μπορεί να είναι κάτι που επαφίεται στον τρόπο με τον οποίο ένα ετερογενές σύνολο όπως η κοινωνία αντιλαμβάνεται την ισότητα. Από τη στιγμή που αυτή ορίζεται ήδη νομοθετικά και συμπεριλαμβάνει όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως σεξουαλικότητας, πρώτα θα πρέπει να καλυφθεί το αντίστοιχο νομοθετικό κενό ώστε να διασφαλίζονται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Έτσι αντιμετωπίζονται τα πρακτικά εμπόδια που προκύπτουν στις ζωές των ομόφυλων ζευγαριών. Ως προς την προετοιμασία της κοινωνίας να μεταβολίσει το νέο δεδομένο, πιστεύω ότι έχει ανοίξει ένας ζωτικής σημασίας διάλογος, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί».
Πηγή