«Βέλη» Νίκου Ανδρουλάκη σε Στέφανο Κασσελάκη: «Έχει πάρει άλλο δρόμο, καλό του ταξίδι» (video)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στέλνει τα βέλη του προς τον Στέφανο Κασσελάκη: Πήρε έναν διαφορετικό δρόμο, καλό του ταξίδι (βίντεο)

Βέλη Νίκου Ανδρουλάκη σε Στέφανο Κασσελάκη: Έχει πάρει άλλο δρόμο, καλό του ταξίδι (video)


Διαφ.


Τα βέλη του εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη έστρεψε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης (25/1).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε αργά το βράδυ στην ΕΡΤΝΕWS για όλα τα θέματα της πολιτικής συγκυρίας, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστεύω ότι η χώρα πρέπει να έχει ένα πολιτικό σύστημα με σταθερή και ισχυρή κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, ώστε να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αντιμετώπισα με ευγένεια τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχε ανάλογη συμπεριφορά. Του απάντησα με ανάλογο ύφος. Ο κ. Κασσελάκης έχει πάρει άλλο δρόμο. Καλό του ταξίδι!, υπογράμμισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Σχολίασε αιχμηρά την πρόταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στον Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε στις Σπέτσες, μετά από πρόταση του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

Τα κόμματα δεν είναι βαλιτσάκια, έχουν αρχές και ιστορική διαδρομή, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το ΠΑΣΟΚ είναι, όπως εξήγησε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Κοινοβούλιο, το κόμμα που ανήκει στη συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια.

Δημοσκόπηση Marc: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ δεν φτάνουν αθροιστικά το ποσοστό της ΝΔ – Μεγάλο ΝΑΙ σε γάμο ομόφυλων και επιστολική ψήφο (video)

Με τρεις μονάδες θα έχαναν από τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν άθροιζαν τα ποσοστά τους ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 33,7% με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στο 12,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 10% και το ΚΚΕ στο 8%. Πέμπτο κόμμα η Ελληνική Λύση με 5,8%. Κανένα άλλο κόμμα δεν δείχνει να πιάνει το όριο του 3%. Η Νίκη βρίσκεται στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,7%, η Νέα Αριστερά στο 2% και το ΜέΡΑ25 στο 2%.

Δείτε επίσης: Οικουμενικό Πατριαρχείο: Δεν αποδέχεται τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Η ανακοίνωση καταπέλτης για το ζήτημα που διχάζει (video)

Ναι στην επιστολική ψήφο

Ευρεία είναι η αποδοχή της επιστολικής ψήφου σε όλα τα κόμματα. Το 57,3% δηλώνει ότι συμφωνεί με το μέτρο και το 16,9% ότι μάλλον συμφωνεί. Μάλλον διαφωνεί το 5,1% και διαφωνεί το 16,1%. Σε ό,τι αφορά την κομματική προέλευση, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας συμφωνούν σε ποσοστό 86,4%, του ΣΥΡΙΖΑ 76,9%, του ΠΑΣΟΚ 71,8% του ΚΚΕ 51,5% και άλλων κομμάτων 58,3%.

Ναι στον γάμο, όχι στην υιοθεσία από ομόφυλα

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το 40,8% είναι θετικό και το 17% μάλλον θετικό. Μάλλον διαφωνεί το 5,8% και διαφωνεί το 34%.

Οι ψηφοφόροι των κομμάτων με τα μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας είναι εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ με 75,1%, του ΚΚΕ με 72,9%. Ακολουθούν εκείνοι του ΠΑΣΟΚ με 64,5% της Νέας Δημοκρατίας με 53,1% και τέλος στα άλλα κόμματα η συμφωνία πέφτει στο 43,6%. Στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια τα πράγματα αλλάζουν. Το 55,2% δηλώνει κατά και το 13% υπέρ. Υπέρ αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις δηλώνει το 28%.


Πηγή