Επιδεινώνεται ο καιρός: Έντονη χιονόπτωση στην Πάρνηθα – Έκλεισε η λεωφόρος από το ύψος του τελεφερίκ


Επιδεινώνεται ο καιρός: Έντονη χιονόπτωση στην Πάρνηθα – Έκλεισε η λεωφόρος από το ύψος του τελεφερίκ


Διαφ.


Διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα από το ύψος του τελεφερίκ, το πρωί της Κυριακής (28/1), εξαιτίας έντονης χιονόπτωσης.

Επίσης, Καιρός σήμερα 28/1: Χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής! Οι 13 περιοχές που θα δουν “άσπρη” ημέρα – Συναγερμός Καλλιάνου, Αρνιακού, Τσατραφύλλια, Γιαννόπουλου και Κολυδά (Video)

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα ο καιρός στη χώρα μας θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, το οποίο επικαιροποιήθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η επιδείνωση θα γίνει με δύο διαταραχές: η πρώτη από σήμερα Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24). Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή.

Έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

4ημερη προειδοποίηση Γιάννη Καλλιάνου: «Χιόνια ακόμη και στα βόρεια της Αττικής! Οι περιοχές από τα 300μ και πάνω…» (Video)

Σε μία 4ημερη προειδοποίηση προχώρησε ο Γιάννης Καλλιάνος για την εξέλιξη του καιρού, με τον μετεωρολόγο του MEGA να χτυπάει καμπανάκι και να τονίζει ότι θα δούμε χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττική και συγκεκριμένα από τα 300μ. και πάνω.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, με χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας. Επίσης, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, ψυχρές αέριες μάζες αναμένονται να κατέβουν από την Βόρεια Ευρώπη από σήμερα Κυριακή (28/1).

Στη ανατολική και βόρεια Ελλάδα αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις έως και τα 300μ. για την Θράκη. Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 4 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και χιονοπτώσεις πάνω από τα 600μ. Η θερμοκρασία από 4 – 11 βαθμούς και οι άνεμοι στα 4 – 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται συννεφιά, με τη θερμοκρασία από 3 – 10 βαθμούς και τους ανέμους στα 4 – 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο


Πηγή