Καιρός σήμερα 29/1: "Λευκή" επιδρομή στη χώρα! Πότε φθάνει στην Αττική & πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες – Προειδοποίηση Καλλιάνου, Αρνιακού, Κολυδά, Γιαννόπουλου, Τσατραφύλλια και Μαρουσάκη


Καιρός σήμερα 29/1: “Λευκή” επιδρομή στη χώρα! Πότε φθάνει στην Αττική & πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες – Προειδοποίηση Καλλιάνου, Αρνιακού, Κολυδά, Γιαννόπουλου, Τσατραφύλλια και Μαρουσάκη


Διαφ.


Καιρός σήμερα 29/1: “Λευκή” επιδρομή έχουμε στη χώρα, με το χιόνι να φθάνει τις επόμενες ώρες και στην Αττική, με τους έμπειρους μετεωρολόγους Γιάννη Καλλιάνο, Τάσο Αρνιακό, Θοδωρή Κολυδά, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, Γιώργο Τσατραφύλλια και Κλέαρχο Μαρουσάκη να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη του καιρού.

Στο «ψυγείο» για 3 ημέρες η χώρα: Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί – «Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε…» (video)

Καιρός: Χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο αναμένονται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Με την ευκαιρία, δείτε το νέο σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από αύριο, Δευτέρα, κορυφώνεται το κύμα της κακοκαιρίας και αναμένονται χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά και νότια, αλλά και θυελλώδεις βοριάδες έως 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο, η πιο δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας θα είναι η Τρίτη, καθώς εκτός από χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν και χιονοκαταιγίδες.

Ιδιαίτερη προσχοή θα πρέπει να δοθεί στην Εύβοια, καθώς αναμένονται πυκνά χιόνια και υπάρχει το ενδεχόμενο να εγκλωβιστούν κάτοικοι.

Από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη αναμένονται παγετός στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, καθώς και χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής πάνω από τα 300 m.

Ψυχρό «ράπισμα» από τον Τάσο Αρνιακό: Τότε θα κορυφωθεί η ψυχρή εισβολή – Τι περιμένει την Αθήνα; (video)

Καιρός: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση της ψυχρής εισβολής στη χώρα με τσουχτερό κρύο, δυνατούς ανέμους και χιόνια με το δεύτερο κύμα να αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/01).


Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός, τα χιόνια ουσιαστικά ξεκινάνε από σήμερα το μεσημέρι από το Πήλιο και κάτω συμπεριλαμβανομένης Αττικοβοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Αν. και Βόρειας Πελοποννήσου, Σποράδων, Εύβοιας, Κυκλάδων και Κρήτης.

Βασικά χαρακτηριστικά της ψυχρής εισβολής είναι οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι έντασης 9-10 μποφόρ αύριο και την Τρίτη (30/01) στο Αιγαίο καθώς και η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας 8 με 10 βαθμούς.

Πού θα χιονίσει στην Αθήνα

Από το πρωί της Δευτέρας και μετά, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, περιμένουμε υποτροπή του καιρού με χιόνια και στην Αττική από τα 350 μέτρα και πάνω.

Μετά τα ύψη θα μειώνονται και θα πέσει χιόνι και σε χαμηλότερα υψόμετρα σε περιοχές του λεκανοπεδίου. Χιονοστρώσεις σοβαρές περιμένουμε από τα 350 μέτρα και πάνω κυρίως στα υπερβόρεια και μετά στα βόρεια προάστια, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Τα χιόνια θα φτάσουν σε:

  • Αγία Παρασκευή,
  • Μαρούσι,
  • Βριλήσσια,
  • Νέο Ηράκλειο,
  • Νέα Ερυθραία,
  • Παπάγου,
  • Καρέα,
  • Χαλάνδρι,
  • Καλά Νερά,
  • Νέο Ψυχικό,
  • Πετρούπολη,
  • Πεύκη.

Αυτά τα χιόνια θα είναι κυρίως την Τρίτη (30/01) το πρωί όταν και θα κορυφωθεί η ψυχρή εισβολή.

Από την Τετάρτη (31/01) και μετά θα ανέβει η θερμοκρασία και πάμε για θεαματική άνοδο της θερμοκρασίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Κρούει» τον κώδωνα ο Θοδωρής Κολυδάς: Σε δύο δόσεις η κακοκαιρία – Πότε «αγριεύουν» τα πράγματα για την Αττική; (video)

Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» σε δύο κύματα την χώρα.

Με ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς ενημέρωσε το κοινό για την εξέλιξη της κακοκαιρίας εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

«Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη την Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από την δεύτερη διαταραχή.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.»

Πολική «βολή» από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: «Την Τρίτη σοβαρεύει η κακοκαιρία – Στην Αττική χιονοστρώσεις και…» (video)

Καιρός: Από Δευτέρα απόγευμα έως Τρίτη βράδυ θα είναι η 2η πιο σοβαρή φάση της κακοκαιρίας σύμφωνα με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Με την ευκαιρία, δείτε το νέο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Με περισσότερο κρύο, θυελλώδεις ανέμους (απαγορευτικά στο Αιγαίο την Τετάρτη) και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Την Τετάρτη αν και με ισχυρό παγετό , η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην Κρήτη (με αρκετές βροχές και στα ορεινά αρκετά χιόνια), από το βράδυ θα εξασθενήσουν και στα νότια οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Το επόμενο Σάββατοκύριακο η θερμοκρασία ενδεικτικά στην Αθήνα 18 ίσως και στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά τη Δευτέρα στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης καθώς και στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου. Από το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγα σύννεφα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά Στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά έως 09 βαθμούς, στα δυτικά και τα νησιά έως 12 βαθμούς Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη προσοχή από τον Γιώργο Τσατραφύλλια – Έρχεται 48ωρο με τεράστιο όγκο χιονιού (video)

Την προσοχή των πολιτών εφιστά με ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας για το κύμα κακοκαιρίας που ήδη έχει «χτυπήσει» την χώρα.

Το επόμενο 48ωρο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού αναμένεται έξαρση των φαινομένων και χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα.

«Οι περιοχές που αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα δεχτούν μέγαλο όγκο χιονιού είναι η Εύβοια( 200-300μ) , η Βοιωτία(200-300μ) ,η Αττική (300-400) ,η Κρήτη (500-600μ) .Δεν αποκλείω και τις χιονοθύελλες σε αυτές τις περιοχές.», έγραψε στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

«Σήμα κινδύνου» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Έξαρση φαινομένων από την Τρίτη…» – Θα το στρώσει στην Αττική; (video)

Καιρός: Επιδείνωση παρουσιάζει ήδη ο καιρός στην ανατολική Ελλάδα, με πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Από αύριο Δευτέρα (29/1) μέχρι και Τρίτη αναμένεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Στην Αττική αναμένονται χιονοστρώσεις στα βόρεια προάστια από Κηφισιά και πάνω.

Από την Τρίτη (30/1) αναμένεται έξαρση των φαινομένων με χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τις περισσότερες περιοχές της χώρας και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι το τσουχτερό κρύο, οι θυελλώδεις άνεμοι και τα χιόνια, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα ορεινά της Εύβοιας και ήδη χιονίζει από χθες το βράδυ στα χωριά Σέτα και Στενή, ενώ οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν το επόμενο 48ώρο.

Από χθες τυο βράδυ χιονίζει στα Δερβενοχώρια και τα Βίλια Αττικής.

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται και τα μηχανήματά στη νότια Φθιώτιδα και στους δήμους Καμένων Βούρλων και Λοκρών, ενώ στο Μαρτίνο έχουν συγκεντρωθεί πολλά εκχιονιστικά για να παρέμβουν όταν χρειαστεί.

Όπως ανακοινώθηκε, τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου – Αγίας Άννας και Λίμνης θα παραμείνουν προληπτικά κλειστά μέχρι και την Τετάρτη. Μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου με απόφαση δημάρχων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Το σύνολο των δυνάμεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων έχουν τεθεί σε επιφυλακή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα.

Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας

Σε ισχύ έχουν τεθούν μέτρα από την Tροχαία για την ασφαλεια των οδηγών. Συγκεκριμένα, από χθες στις 22:00 ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) του Ν. Αττικής έως χ/θ 34,000 της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας Θηβών του Ν. Βοιωτίας.

Από απόψε στις 22:00 όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται στους οδικούς άξονες της Αττικής θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με τα απαραίτητα λάστιχα ή χιόνοαλυσιδες και χιονοκουβέρτες. Ζητείται από τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων, επειδή θα ισχύει κατά τόπους απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, να βρίσκουν εναλλακτικές διαδρομές και επιπλέον όλοι οι οδηγοί να ενημερώνονται σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα. Κλειστή παραμένει και η λεωφόρος Πάρνηθας και στα δυο ρεύματα από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω.

Νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας το μεσημέρι

Το μεσημέρι αναμένεται να γίνει νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία που θα εκτιμήσει τα τρέχοντα στοιχεία ώστε να ανακοινωθούν και συγκεκριμένα μέτρα, για τα σχολεία, την τηλεργασία, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια ώρα οι δήμοι των Βορείων Προαστίων που αναμένονται να δεχτούν και το μεγαλύτερο κύμα της κακοκαιρίας ήδη λαμβάνουν τα μέτρα τους με την προμήθεια αλατιού και την επιφυλακή εκχιονιστικών μηχανημάτων

«Αυτό που έχω να ζητήσω από όλους είναι να είναι επαγγελματίες και σοβαροί στον τρόπο αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων που ποτέ δεν ξέρουμε ακριβώς την έντασή τους και το μέγεθός τους γιατί βλέπετε και εσείς ότι ανά έξι και δώδεκα ώρες αλλάζουν τα μετεωρολογικά δεδομένα» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, στην Εύβοια θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει την περιοχή.

Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί πως θα παραμείνουν κλειστά τα ακόλουθα σχολεία του δήμου Παλλήνης: 2ο Δημοτικό Παλλήνης, 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης, 1ο Λύκειο Παλλήνης λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.15 εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών, ύστερα από απόφαση του δημάρχου κ.Βασίλη Γιαννάκη. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Από το υπουργείο Παιδείας ανέφεραν ότι σε όσες περιοχές της χώρας αποφασιστεί να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων λόγωτων καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις, που αναμένονται σήμερα και αύριο, προβλέπεται να επηρεάσουν τη λειτουργία και άλλων σχολικών μονάδων. Στην Αττική, η κακοκαιρία θα πλήξει κυρίως τα βόρεια προάστια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ενώ γίνεται λόγος για πιθανή χιονόστρωση στον Διόνυσο, την Εκάλη, τη Ροδόπολη, τη Δροσιά, την Πεντέλη, το Ντράφι, τους Θρακομακεδόνες, το Κρυονέρι, την Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες βρίσκονται σε επιφυλακή και μέσα στις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί εάν και πού θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά ή θα λειτουργήσουν με καθυστέρηση μίας ή δύο ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν η κακοκαιρία πλήξει περισσότερες περιφέρειες, τις αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων θα λάβει το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά νπεριοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου

Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου και από το μεσημέρι και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου αναμένονταη σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου και στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης καθώς και στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου. Από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο,οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400μ.).

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στη Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια από -05 (μείον 5) έως 08 με 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές που από το βράδυ θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου (ενδεικτικά 300-400μ.).
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια παραθαλάσσια καταιγίδες, από το μεσημέρι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου (περίπου 300-400μ.).
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κρήτης (περίπου 600μ).
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία κατά τόπους 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στις Σποράδες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στις Σποράδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου (περίπου 300-400μ).
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Σποράδες έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή