Πολικό πέρασμα από Θοδωρή Κολυδά: «Η βασική διαταραχή θα περάσει από την χώρα μας την Τρίτη…»


Πολικό πέρασμα από Θοδωρή Κολυδά: «Η βασική διαταραχή θα περάσει από την χώρα μας την Τρίτη…»


Διαφ.


Πολικό πέρασμα προβλέπει ο Θοδωρής Κολυδάς στον καιρό, καθώς η βασική διαταραχή θα κάνει την εμφάνισή της στη χώρας μας την Τρίτη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Η ανάρτησή του στο Twitter

✅ Στους 3 πρώτους χάρτες παρουσιάζονται οι αναλύσεις των χαρτών 500hPa , 850hPa & Επιφανείας και στον τελευταίο οι μετρήσεις ανώτερης ατμόσφαιρας (ραδιοβολήσεις) που έγιναν στις 20012024/0000UTC .Τα παραπάνω δεδομένα θα βοηθήσουν σημαντικά όλους τους επιχειρησιακά εμπλεκομένους φορείς και η #ΕΜΥ αυτό το διήμερο θα εκτελέσει πολλές έκτακτες μετρήσεις ανώτερης ατμόσφαιρας.
✅ Σας ενημερώνουμε ότι τα χθεσινά προγνωστικά επιβεβαιώνονται από τις σημερινές μετρήσεις, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα εκτιμάται ότι η βασική διαταραχή θα περάσει από την χώρα μας την Τρίτη. Το μεσημέρι που θα γίνει η επικαιροποίηση του εκτάκτου θα έχουμε πληρέστερη εικόνα.

Θοδωρής Κολυδάς: «Πολύ ψυχρές αέριες μάζες έρχονται από την Κριμαία»

Πριν δύο μέρες ο Θοδωρής Κολυδάς είχα αναφέρει πάλι σε ανάρτησή του ότι έρχονται πολύ ψυχρές αέριες μάζες από την Κριμαία.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ & ΑΕΡΙΩΝ ΜΑΖΩΝ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

✅Παρουσιάζονται οι δύο διαταραχές που θα μας επηρεάσουν με κυριότερη τη δεύτερη -αυτής της Δευτέρας προς Τρίτη – όπου πολύ ψυχρές αέριες μάζες έρχονται από την Κριμαία στη στάθμη των 500 hPa. Παρουσιάζονται επίσης οι περιοχές χιονοπτώσεων από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη.

✅ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ : Η #ΕΜΥ από την Κυριακή το βράδυ θα εκτελεί επιπλέον μετρήσεις της ανώτερης ατμόσφαιρας και το διήμερο Δευτέρας Τρίτης θα γίνονται 4 ραδιοβολίσεις από τον σταθμό του Ελληνικού και 2 από Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Με αυτές τις επιπλέον πληροφορίες, θα βοηθηθούν από τη μια μεριά τα μοντέλα πρόγνωσης, αλλά και από την άλλη και οι ίδιοι οι μετεωρολόγοι, ή όσοι ασχολούνται επιχειρησιακά με τον καιρό.
Όλοι θα μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να έχουν καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη του καιρού , ενώ ειδικά όσοι ασχολούνται με τα MME, θα μπορέσουν να πληροφορήσουν ασφαλέστερα και πιο υπεύθυνα το κοινό τους.


Πηγή