Κακοκαιρία Avgi: «Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια» λένε οι Ευβοιώτες – Το «έστρωσε» μέχρι και 30 πόντους στην Αττική (videos)


Κακοκαιρία Avgi: «Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια» λένε οι Ευβοιώτες – Το «έστρωσε» μέχρι και 30 πόντους στην Αττική (videos)


Διαφ.


Στα λευκά «έντυσε» περιοχές της Εύβοιας και της Αττικής η κακοκαιρία «Avgi», με τη λίμνη Μπελέτσι, τα Βίλια, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Σέτα να δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού.

Στα πλάνα που φαίνονται από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το τοπίο στη λίμνη Μπελέτσι φαίνεται σαν να είναι βγαλμένο από παραμύθι. Η παρουσία των εκχιονιστικών οχημάτων από την περιφέρεια είναι συνεχής, ενώ όσοι κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο έπαιξαν με το χιόνι και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες με φόντο το κάτασπρο τοπίο.

Στα Βίλια, τους 30 πόντους έφτασε το χιόνι, με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ χαμηλές, όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ. Δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ όπως και σε άλλες περιοχές με πυκνό χιόνι, έτσι και στα Βίλια, η πυροσβεστική υπηρεσία και τα μηχανήματα της περιφέρειας έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και την Ιπποκράτειο Πολιτεία το χιόνι έπεφτε ασταμάτητο από το βράδυ της Δευτέρας (29/01) έως και σήμερα το πρωί, με τα μηχανήματα να προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους. Όπως φαίνονται στα πλάνα, τόνοι αλατιού έπεσαν στην πλατεία Πεντέλης, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται η «λευκή» απειλή: Προειδοποίηση Χριστίνας Σούζη για 5 περιοχές – Που θα επιμείνουν τα χιόνια; (video)

Επιπλέον, από χθες το βράδυ, η αστυνομία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους στις εθνικές οδούς της χώρας, ζητώντας από τους οδηγούς να τους δείξουν ότι είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες και χιονοκουβέρτες. Μάλιστα, όσοι δεν διαθέτουν κάτι από τα δύο, τους απαγορεύεται να συνεχίσουν την πορεία τους, ενώ τους επιβάλλεται πρόστιμο της τάξεως των 80 ευρώ. Ενώ, στα μέρη όπου τα φαινόμενα είναι έντονα, οι αρχές προτρέπουν τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια» λένε οι κάτοικοι στην Εύβοια

Στη Σέτα Ευβοίας, ο τόπος σκεπάστηκε από χιόνι, με την περιοχή να δέχεται τον μεγαλύτερο όγκου χιονιού της κακοκαιρίας «Avgi». Ο ρεπόρτερ Κώστας Νούσης ανέφερε στην ΕΡΤ πως οι δρόμοι στην περιοχή παραμένουν ανοιχτοί, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να δουλεύουν αδιάκοπα. Τα σχολεία στην Εύβοια παρέμειναν κλειστά, ωστόσο, αρκετοί ήταν εκείνοι που επισκέφθηκαν τη Σέτα για να απολαύσυν το χιόνι.


Πηγή