Έξω φρενών ο Ανδρέας Γεωργίου: Οργισμένη απάντηση για το Famagusta – «Πρέπει επιτέλους να το μάθετε…»


Έξω φρενών ο Ανδρέας Γεωργίου: Οργισμένη απάντηση για το Famagusta – «Πρέπει επιτέλους να το μάθετε…»


Διαφ.


Το Famagusta έκανε πριν από λίγες εβδομάδες πρεμιέρα στο Mega με τη σειρά, που υπογράφει σε σκηνοθεσία ο Ανδρέας Γεωργίου να δέχεται μεγάλη αγάπη από το τηλεοπτικό κοινό και ειδικά από εκείνο της Κύπρου.

Ο σκηνοθέτης και μέλος του καστ των ηθοποιών, Ανδρέας Γεωργίου παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου και στον Γιάννη Χατζηγεωργίου απαντώντας στα αρνητικά σχόλια, που δέχεται η σειρά μετά την προβολή δύο επεισοδίων.

Δείτε επίσης: Παντρεύεται ο Ανδρέας Γεωργίου! Αυτή είναι η πανέμορφη σύντροφός του τα τελευταία 6 χρόνια (photo)

Να αναφέρουμε εδώ, πως το σίριαλ πραγματεύεται μια συγκινητική ιστορία αναζήτησης της αλήθειας πηγαίνοντάς μας 50 σχεδόν χρόνια πίσω στην πιο αιματηρή, πικρή και άδικη στιγμή της ελληνικής ιστορίας των τελευταίων χρόνων, στην εισβολή και μετέπειτα διχοτόμηση της μαρτυρικής Κύπρου.

Η απάντηση του Ανδρέα Γεωργίου για τις αρνητικές κριτικές που δέχεται το Famagusta

Με συγκινείς… Και πώς να σε γειώσω τώρα με τις αντιδράσεις γι’ αυτή τη σειρά…

Τις γνωρίζω τις αντιδράσεις. Και από ένα μικρό αριθμό Βαρωσιωτών, οι οποίοι θεωρούν πως «εκμεταλλευόμαστε το όνομα της πόλης για να κερδοφορήσουμε.», θα τους παρακαλούσα, όλους, να δουν την σειρά. Και αφού την δουν, τότε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, γιατί τότε θα καταλάβουν τι είναι πραγματικά αυτή η σειρά. Ξέρω πως πάντα υπάρχουν οι αντιδράσεις, σε οποιαδήποτε δουλειά -πόσω δε μάλλον σε μία τέτοιους είδους δουλειά-, και όλα είναι κατανοητά. Πάντως, μπορώ να διαβεβαιώσω τον καθένα πως δεν «χρησιμοποιούμε», κατ’ ουδένα λόγο, την Αμμόχωστο, και το όνομά της. Αλίμονο!

Νιώθεις αυτή τη σειρά ως «χρωστούμενό» σου στη χώρα σου;

Η «Famagusta» είναι η πατρίδα μου, είναι η οικογένειά μου, είναι ο τόπος μου, είναι η ψυχή μου – είμαι ολόκληρος εγώ σε αυτή τη σειρά. Ξέρεις, με ενοχλεί να πηγαίνω στο εξωτερικό -γιατί ταξιδεύω πολύ συχνά στο εξωτερικό για τη δουλειά μας – και ακόμα να λέω «Κύπρος» και να με ρωτούν «τι είναι αυτό;», οπότε αναγκάζομαι να λέω «Ελλάδα».

Χάρηκα που μέσω του «Μπρούσκο» π.χ., που προβλήθηκε με επιτυχία, σε πολλές χώρες του εξωτερικού, πολλοί άνθρωποι που δεν ήξεραν την ύπαρξη της Κύπρου, την έμαθαν. Ζούμε σε μια ημικατεχόμενη γη εδώ και 50 χρόνια, απέναντι μας υπάρχει μία πόλη μέσα στο συρματόπλεγμα, η Αμμόχωστος, και αυτό δεν το ξέρει ο περισσότερος κόσμος που ζει στο εξωτερικό. Δεν πρέπει, επιτέλους, να το μάθει;


Πηγή