Όταν ο «Άλλος Άνθρωπος» κατήγγειλε τη Δήμητρα Γαλάνη για «έλεγχο με ύφος» σε διανομή φαγητού – Οι αναρτήσεις του Πολυχρονόπουλου και οι απαντήσεις της (video)


Όταν ο «Άλλος Άνθρωπος» κατήγγειλε τη Δήμητρα Γαλάνη για «έλεγχο με ύφος» σε διανομή φαγητού – Οι αναρτήσεις του Πολυχρονόπουλου και οι απαντήσεις της (video)


Διαφ.


Μια καταγγελία που «φωτογράφιζε» την Δήμητρα Γαλάνη προκάλεσε την αντίδραση της τραγουδίστριας και ντόμινο σχολίων στα social media πίσω στον Νοέμβριο του 2020.

Την καταγγελία έκανε τότε ο πολυσυζητημένος σήμερα Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος μαγειρεύει σε δημόσιους χώρους και προσφέρει φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο Κων. Πολυχρονόπουλος στην ανάρτησή του, δεν κατονομάζει την Δήμητρα Γαλάνη αλλά αναφέρεται στη γνωστή τραγουδίστρια με τα αρχικά ΔΓ.

Δείτε επίσης: Γιώργος Λιάγκας για «Άλλο Άνθρωπο» & Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Δεν έπεσα από τα σύννεφα! Eίχα ενδείξεις που δεν είναι ακόμα η ώρα να τις πω»

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, όλα ξεκίνησαν όταν η τραγουδίστρια βγήκε με το αυτοκίνητο από το σπίτι της, στην περιοχή του Βοτανικού, όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να πάρει φαγητό.

«Και εκεί που μοιράζαμε τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπάρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγανε μάσκες και αντισηπτικά στο χέρι βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντάς τους να τηρούν τις αποστάσεις, με ύφος 10 καρδιναλίων τούς ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε, να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό δηλαδή, και φεύγει νευριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε.

Και μετά από 4 λεπτά ακριβώς έρχονται δύο μοτοσυκλέτες της Δημοτικής Αστυνομίας και για να μάς ζητήσουν να σταματήσουμε», σημειώνει ο ίδιος, με πολλούς να συμπεραίνουν πως αναφέρετια στη Δήμητρα Γαλάνη.

Και καταλήγει: «Λυπάμαι για τον εαυτό σου Δ.Γ που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό. Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις».

Δήμητρα Γαλάνη: «Δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί»

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, που κοινοποιήθηκε από πολλούς χρήστες στα social media, πυροδότησε κύμα αντιδράσεων με αρνητικά -κατά κύριο λόγο- σχόλια για τη Δήμητρα Γαλάνη.

Λίγη ώρα αργότερα η ίδια κατέθεσε την δική της εκδοχή για το περιστατικό, μέσω ανάρτησης στο Facebook, «για να κλείσει αυτό το θέμα οριστικά και να αποφευχθούν οι παρανοήσεις», όπως αναφέρει.

Στο μήνυμά της λέει πως συνομίλησε με άτομα της συγκεκριμένης ομάδας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως τους συνέστησε να μεταφερθούν σε παρακείμενο, μεγαλύτερο δρόμο προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες, λόγω κορωνοϊού, αποστάσεις και προσθέτει πως «Δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί».

«Διαβάζοντας όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες στα social media θα ήθελα να τοποθετηθώ για να κλείσει αυτό το θέμα οριστικά και να αποφευχθούν οι παρανοήσεις. Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνοντας με το αυτοκίνητο για να πάω στον γιατρό μου, συνάντησα περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρωμένα στην γωνία έξω από το σπίτι μου. Άλλοι ήταν σε σειρά και άλλοι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες. Ρώτησα μία κοπέλα για το τί συμβαίνει και με ενημέρωσε ότι η ίδια ήταν εθελόντρια και ότι στην απέναντι γωνία γινόταν διανομή συσσιτίου.

Έκανα την βόλτα του τετραγώνου και διαπίστωσα ότι η ουρά αυτή είχε μεγαλώσει πολύ και γι’ αυτό επέστρεψα στο αρχικό σημείο όπου βρήκα μία άλλη εθελόντρια και την ενημέρωσα για αυτό που μόλις είχα δει, ότι δηλαδή επειδή είναι στενός ο δρόμος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχε δημιουργηθεί συνωστισμός.

Της πρότεινα λοιπόν να τοποθετήσει την ουρά κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μεγαλύτερος και φαρδύτερος δρόμος για να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη και σωστή ουρά. Μου απάντησε ότι γνώριζε πως αυτό ήταν πρόβλημα και ότι προσπαθούσε να βρει λύση. Της είπα ότι όντως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και έφυγα για το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί», έγραψε η Δήμητρα Γαλάνη.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Τέλος στην ανθρωποφαγία»

«Πολύ στεναχωρημένος με το όλο συμβάν», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτησή του, καλώντας ταυτόχρονα να μπει «τέλος στην ανθρωποφαγία, αντί να προβάλουμε την ανάγκη των ανθρώπων προβάλουμε άλλα».

Σε νέο μήνυμα στα social media, μετά και την τοποθέτηση της Δήμητρας Γαλάνη για το περιστατικό, προβαίνει σε εξηγήσεις για τα λεγόμενά του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «δεν είπα ποτέ ότι την καταγγελία την έκανε η ίδια, αλλά ότι 4 λεπτά μετά ήρθε η Δημοτική αστυνομία».

Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου», ο οποίος επίσης πυροδότησε αντιδράσεις, σημειώνει πως «Ηλικιωμένος είμαι και εγώ και δεν είναι χαρακτηρισμός είναι πραγματικότητα».

Στην ανάρτησή του, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος εξηγεί εκ νέου πως «υπήρχαν οι εθελόντριες με μάσκες γάντια αλλά και αντισηπτικό στα χέρια που βάζουν στους ανθρώπους που περιμένουν αλλά και να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους» αλλά και πως ήταν επίσης παρών στη διανομή φαγητού.

«Ασχήμια είναι και τα λόγια που γράφονται, άλλο να καταδικάσεις ένα γεγονός και άλλο η ανθρωποφαγία», σημειώνει πιο κάτω», ζητώντας «το όλο θέμα παρακαλώ να τελειώσει εδώ, χωρίς να υπάρχει κακιά για τίποτα και όποτε θέλει, αν θέλει και αν μπορεί, η γειτονεισα θα έχουμε ανοιχτή την πόρτα μας και εγώ προσωπικά θα την περιμένω όποτε θέλει χωρίς τυμπανοκρουσίες και κακίες».


Πηγή