Καιρός σήμερα 7/2: Επέλαση Άνοιξης! 22αρια θα δείξει ο υδράργυρος – "Καμπανάκι" Καλλιάνου, Αρνιακού, Μαρουσάκη, Σούζη και Γιαννόπουλου ενόψει Σαββατοκύριακου (Video)


Καιρός σήμερα 7/2: Επέλαση Άνοιξης! 22αρια θα δείξει ο υδράργυρος – “Καμπανάκι” Καλλιάνου, Αρνιακού, Μαρουσάκη, Σούζη και Γιαννόπουλου ενόψει Σαββατοκύριακου (Video)


Διαφ.


Καιρός σήμερα 7/2: Συνεχίζεται και σήμερα ο ανοιξιάτικος καιρός καθώς επιμένουν οι Αλκυονίδες, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 22 βαθμούς Κελσίου, με τους Γιάννη Καλλιάνο, Τάσο Αρνιακό, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Χριστίνα Σούζη και Παναγιώτη Γιαννόπουλο να κρούουν καμπανάκι ενόψει του Σαββατοκύριακου για αλλαγή των καιρικών συνθηκών.

«Αλαλούμ» από τον Γιάννη Καλλιάνο: Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού – Τι περιμένουμε από την Πέμπτη και μετά (video)

Σήμερα Τετάρτη (7/2) ο καιρός θα είναι με πυκνές νεφώσεις που θα συνδυάζονται με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Νεφώσεις θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά τμήματα της Ελλάδας, θα πυκνώσουν και θα κατευθυνθούν προς τα ανατολικά.

Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Θράκη, στον Έβρο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα είναι στους 16 – 19 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 18 – 19 βαθμούς στα βόρεια, στους 20 – 22 βαθμούς στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στους 18 – 20 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις , οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στην Θεσσαλονίκη με νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Την Πέμπτη, νωρίς το πρωί θα υπάρξουν τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα. Οι βροχές αργότερα μέσα στην ημέρα θα επεκταθούν στη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν νεφώσεις.

Την Παρασκευή, νωρίς το πρωί μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός.

Ισχυρή προειδοποίηση από τον Τάσο Αρνιακό – «Χτυπάει πάλι “κόκκινο”…» (video)

Καιρός: Με τις ανοιξιάτικε καιρικές συνθήκες να επιμένουν θα κυλήσει και η αυριανή ημέρα (7/2), όπως επεσήμανε ο Τάσος Αρνιακός. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη.

Μάλιστα το φαινόμενο που θα συναντήσουμε μέχρι και το Σαββατοκύριακο θα είναι η εναλλαγή αφρικανικής σκόνης με υψηλές θερμοκρασίες και τοπικούς όμβρους.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:

Ανησυχία με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη – Αφύσικη ζέστη με 22άρια και… (video)

Καιρός: Με τον ανοιξιάτικο καιρό να επιμένει θα κυλήσει και η αυριανή ημέρα (7/2) στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ δεν αποκλείονται κάποιες μπόρες στο ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι ήπιοι.

Αλλαγή σκηνικού από την Χριστίνα Σούζη: Έρχεται «υγρό» 48ωρο – Σε ποιές περιοχές θα βρέξει; (video)

Καιρός: Με ψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, νοτιάδες και τοπικές βροχές κυρίως την Πέμπτη και την Κυριακή θα κυλήσει το υπόλοιπο της εβδομάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη (7/2) θα σημειωθεί λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα που την Παρασκευή θα περιοριστούν στα ΝΑ και σχετικά γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν Ν – ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη.

Τέλος το Σάββατο , αραιή συννεφιά , ενισχυμένοι νοτιάδες κυρίως στο Ιόνιο και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «Ούτε λόγος για χειμώνα ακόμα! Από την Κυριακή 11/2 και μετά…» – Η πρόγνωση και το “καμπανάκι” για την εξέλιξη του καιρού (Video)

Σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι υψηλότερες θερμοκρασίες από τα κανονικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Το θερμόμετρο θα ξεπεράσει σε πολλές περιοχές και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιες θερμοκρασίες θα υπάρξουν και την Τετάρτη με κάποιες αραιές νεφώσεις. Παράλληλα, για τις απίστευτες καιρικές συνθήκες και τις αναλλαγές που έχουμε μίλησε ο Τάσος Αρνιακός.

Την Πέμπτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Πιθανόν να βρέξει για λίγο στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Έως το μεσημέρι της Παρασκευής θα συνεχιστεί στα Δωδεκάνησα ο βροχερός καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από την Κυριακή και από τα δυτικά θα περάσουμε σε μια φθινοπωρινή εκδοχή του φθινοπώρου, για χειμώνα ούτε λόγος ακόμα…

Η πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι αίθριος αλλά με αραιές νεφώσεις παροδικά, κατά τόπους πιο πυκνές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, ωστόσο θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 4 και από το βράδυ τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή