Αλλαγή πλεύσης από την Χριστίνα Σούζη – «Από την Πέμπτη και μετά επιστρέφουν…» (video)


Αλλαγή πλεύσης από την Χριστίνα Σούζη – «Από την Πέμπτη και μετά επιστρέφουν…» (video)


Διαφ.


Καιρός: Σήμερα Τετάρτη (7/2) αναμένεται αραιή συννεφιά, κατά τόπους πιο πυκνή, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Οι άνεμοι θα πνέουν Ν – ΝΔ 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία , θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα Β , ωστόσο θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα , και θα ανέβει το μεσημέρι στα Δ και Β έως 17 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές έως 19 με 21 βαθμούς.

Την Πέμπτη τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Δ , τα Ν , το Α Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα που την Παρασκευή θα περιοριστούν στα ΝΑ και σχετικά γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη. Οι Άνεμοι θα πνέουν Ν – ΝΔ 4 με 6 μποφόρ , την Πέμπτη στο Αιγαίο τοπικά 7. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη.

Το Σάββατο , αραιή συννεφιά , ενισχυμένοι νοτιάδες κυρίως στο Ιόνιο και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος την Κυριακή τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δ – τα Β και το Α Αιγαίο. Οι Νότιοι άνεμοι στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ , και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Θοδωρής Κολυδάς: «Σπάει η πολική δίνη! Aιφνίδια στρατοσφαιρική θέρμανση στα μέσα Φεβρουαρίου» (Video)

Καιρός: Προειδοποίηση για αιφνίδια στρατοσφαιρική θέρμανση στα μέσα Φεβρουαρίου, εξέδωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Οπως τονίζει, η πολική δίνη θα κάνει αισθητή την παρουσία της, κυρίως στη βόρεια Ευρώπη, καθώς με τα σημερινά δεδομένα δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα νότια τμήματα της Γηραιάς ηπείρου. Παράλληλα, διαβάστε εδώ την πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Αναλυτικά όσα γράφει στην προειδοποίησή του ο Θοδωρής Κολυδάς:

  • Ισχυρή διαταραχή της πολικής δίνης προβλέπεται για τα μέσα Φεβρουαρίου. Με αυτό το νέο γεγονός της υπερθέρμανσης της στρατόσφαιρας που αναμένεται να αναπτυχθεί, βλέπουμε επί του παρόντος μια ταχεία κατάρρευση της πολικής δίνης και μια αλλαγή του προτύπου του κρύου καιρού στις Ηνωμένες Πολιτείες το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου και πιθανώς στις αρχές Μαρτίου.
  • Αυτή είναι τώρα η δεύτερη διαταραχή της πολικής δίνης για το 2024. Η πρώτη συνέβη γύρω στα μέσα Ιανουαρίου και συνέπεσε με μια ισχυρή απελευθέρωση ψυχρού αέρα σε μεγάλο μέρος των κεντρικών και ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Επί του παρόντος, η στρατοσφαιρική πολική δίνη έχει αρκετά κανονικό μέγεθος και είναι ελαφρώς μετατοπισμένη προς το ανατολικό ημισφαίριο. Η πολική δίνη μοιάζει με «κυκλώνα» με ψυχρό πυρήνα κοντά στο κέντρο των χαμηλών πίεσεων. Σύμφωνα πάντως με τις πρόσφατες ανανεώσεις των εβδομαδιαίων τάσεων των θερμοκρασιών από το ECMWF της υπηρεσίας EFFIS του Copernicus δεν επηρεάζεται σημαντικά η Νότια Ευρώπη από χαμηλές θερμοκρασίες και πολύ κρύο στην επιφάνεια , παρά μόνο οι Σκανδιναυικές Χώρες και τα βόρεια τμήματα της Γηραιάς ηπείρου.

Πηγή