Η ακρίβεια χτυπά τον… Βαλεντίνο: 500 ευρώ μια ανθοδέσμη με 100 τριαντάφυλλα


Η ακρίβεια χτυπά τον… Βαλεντίνο: 500 ευρώ μια ανθοδέσμη με 100 τριαντάφυλλα


Διαφ.


Οι ερωτευμένοι φέτος αναμένεται να πληρώσουν πολύ ακριβά για τις ανθοδέσμες, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Σύμφωνα με αναφορές του Mega, οι αυξήσεις τιμών είναι πολλαπλάσιες από αυτές των τροφίμων και των ποτών, και φαίνεται ότι πολλοί θα πρέπει να τα απολαύσουν μόνο… σε φωτογραφία. Η πιο κλασική και ασφαλής επιλογή φυσικά είναι τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Αν πέρυσι έστειλες 100 για να εντυπωσιάσεις με 200 ευρώ, φέτος θα χρειαστείς 500 ευρώ.

100 ευρώ για μια ανθοδέσμη!

Φυσικά, υπάρχουν και πιο κομψές επιλογές με αντίστοιχη τιμή γύρω στα 100 ευρώ, όταν μιλάμε για ένα μπουκέτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Σε κάθε περίπτωση, τα μπουκέτα θα έχουν μια μικρή επιπλέον χρέωση. Ωστόσο, οι κυρίες περιμένουν ένα μπουκέτο λουλούδια και σίγουρα δύο λουλούδια δεν θα είναι αρκετά.

Γιατί έχουν εκτοξευτεί οι τιμές στα λουλούδια

Την αύξηση στην τιμή που ξεπερνάει το 150% εξηγούν οι ανθοπώλες. Όπως λένε, έχει πληγεί η παραγωγή των λουλουδιών. «Μεγάλο το πλήγμα στις παραγωγές και στους ανθρώπους που είχαν εκτάρια», σημειώνουν.

Από την άλλη πλευρά, στα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης υπάρχει πάντα και μια εναλλακτική λύση (plan B). Παρόλο που οι τιμές έχουν αυξηθεί, με ένα μικρότερο ποσό μπορεί κανείς να αποκτήσει μια όμορφη ανθοδέσμη που θα φτάσει στην αγαπημένη του με 30€.

Φυσικά, πολλοί θα παρατηρήσουν ότι αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν σε ένα μεροκάματο. Από την άλλη πλευρά, λογικά ένας ερωτευμένος θα αγοράσει μια ανθοδέσμη μία φορά τον χρόνο, επομένως το κόστος μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αυτό θα πουν πιθανώς οι επιχειρηματίες στον χώρο.


Πηγή