Η αστυνομία της Ελβετίας σκότωσε άνδρα οπλισμένο με τσεκούρι – Κρατούσε ομήρους σε τρένο


Η αστυνομία της Ελβετίας σκότωσε άνδρα οπλισμένο με τσεκούρι – Κρατούσε ομήρους σε τρένο


Διαφ.


Η ελβετική αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας 32χρονος Ιρανός, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στην Ελβετία, κράτησε για σχεδόν τέσσερις ώρες 15 ομήρους σε τρένο ανάμεσα στο Μπολμ και το Ιβερντόν-λε-Μπεν οπλισμένος με ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, μέχρι που η αστυνομία εισέβαλε στο τρένο και τον σκότωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν χωρίς τραυματισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού του Βο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο άνδρας που κρατούσε τους ομήρους τραυματίστηκε θανάσιμα.

Η αστυνομία δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τα πιθανά κίνητρα του δράστη, γνωστοποιώντας ότι πρόκειται για έναν 32χρονο Ιρανό που είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο.

Ο Ζαν-Κριστόφ Σοτερέλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού του Βο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η σύλληψη ομήρων ήταν ένα επεισόδιο τρομοκρατίας.

«Είναι ένα γεγονός άνευ προηγουμένου, δεδομένου του αριθμού των θυμάτων, 15 όμηροι, και την επέμβαση 60 αστυνομικών», δήλωσε στην τοπική τηλεόραση ο γενικός εισαγγελέας Έρικ Κάλτενριντερ.

Οι καταστάσεις με την απαγωγή ομήρων είναι σπάνιες στην Ελβετία, αλλά έχουν συμβεί στο παρελθόν σε τράπεζες και επιχειρήσεις. Τον Ιανουάριο του 2022, εργαζόμενοι σε μια ωρολογοποιία έγιναν ομήροι και αναγκάστηκαν να ανοίξουν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε πολύτιμα μέταλλα.


Πηγή