Σαρωτικός Τάσος Αρνιακός: «Ευθεία γραμμή κακοκαιρίας – Οι κρίσιμες ώρες της Αττικής»


Σαρωτικός Τάσος Αρνιακός: «Ευθεία γραμμή κακοκαιρίας – Οι κρίσιμες ώρες της Αττικής»


Διαφ.


Καιρός: Συνεχίζεται ο ήπιος καιρός και το Σάββατο (10/2) όπως τονίζει ο Τάσος Αρνιακός, ενώ από το βράδυ της Κυριακής αλλάζουν όλα!

«Για το Σάββατο, αραιές νεφώσεις που στα δυτικά θα πυκνώσουν και μόνο στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα υπάρχει η πιθανότητα να βρέξει τοπικά μέχρι το μεσημέρι. Από εκεί και πέρα νοτιάδες 5-7 μποφόρ στο Ιόνιο, τοπικά 8. Τέλος η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια το μεσημέρι τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20», ανέφερε ο μετεωρολόγος στο δελτίο καιρού του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια μίλησε για τις δύσκολες ώρες που θα περάσουν αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, από τα ξημερώματα της Δευτέρας κυρίως.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:

«Μαύρα σύννεφα» Γιάννη Καλλιάνου: «Γραμμή λαίλαπας σε σχηματισμό “ν” – Στην καρδιά της κακοκαιρίας η Αττική»

Καιρός: Αλκυονίδες τέλος και κακοκαιρία εν όψει! Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής (9/2) πρόγνωσης του Γιάννη Καλλιάνου.

Ο μετεωρολόγος του MEGA μίλησε στο Live News για το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες και στάθηκε ιδιαίτερα στις καταιγίδες που θα πλήξουν Αττική και νότια Ελλάδα στο μεγαλύτερο μέρος της. Την ίδια ώρα, αναμένονται «ψυχρές» Αποκριές από τα Μερομήνια.

Αναλυτικότερα:

«Σφοδρό χτύπημα καταιγίδων το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στην Αττική. Μεγάλη προσοχή σε αυτό το χρονικό διάστημα στην Αθήνα. Θα βρεθεί στην καρδιά της κακοκαιρίας, η οποία φυσικά θα πλήξει και άλλες περιοχές. Θα εισβάλλει στη χώρα σε έναν σχηματισμό “ν”, όπως φαίνεται με πράσινο χρώμα και στον χάρτη.

Τα φαινόμενα θα κρατήσουν σχετικά λίγο, ενώ θα επιμείνουν οι άνεμοι στα πελάγη, με τις θερμοκρασίες από την άλλη να μη σημειώνουν μεγάλη πτώση, αλλά σίγουρα δε θα έχουμε τα 20άρια των τελευταίων ημερών. Μέσα στο Σαββατοκύριακο λοιπόν λήγουν και οριστικά οι Αλκυονίδες. Πάντως από την Τετάρτη δείχνει το πράμα να βελτιώνεται αρκετά, χωρίς όμως να μπορούμε ακόμη να κάνουμε σαφείς προβλέψεις.

Κρατάμε λοιπόν πως το δύσκολο διάστημα αυτής της κακοκαιρίας θα είναι το ξημέρωμα της Δευτέρας, με τη βδομάδα να μπαίνει πολύ βροχερή.»

Ολόκληρη η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή