Καιρός σήμερα 10/2: Προ των πυλών νέα κακοκαιρία! Βροχές, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη – Καμπανάκι Αρνιακού, Καλλιάνου, Τσατραφύλλια, Σούζη, Γιαννόπουλου και Μαρουσάκη (Video)

Η σημερινή ημέρα, 10/2, φέρνει μια νέα κακοκαιρία! Αναμένονται βροχές, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη στις περιοχές του Καμπανάκι Αρνιακού, Καλλιάνου, Τσατραφύλλια, Σούζη, Γιαννόπουλου και Μαρουσάκη. Δείτε το βίντεο.

Καιρός σήμερα 10/2: Προ των πυλών νέα κακοκαιρία! Βροχές, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη – Καμπανάκι Αρνιακού, Καλλιάνου, Τσατραφύλλια, Σούζη, Γιαννόπουλου και Μαρουσάκη (Video)


Διαφ.


Καιρός σήμερα 10/2: Νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, με τους έμπειρους μετεωρολόγους Τάσο Αρνιακό, Γιάννη Καλλιάνο, Γιώργο Τσατραφύλλια, Χριστίνα Σούζη, Παναγιώτη Γιαννόπουλο και Κλέαρχο Μαρουσάκη να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, για ένα 4ημερο με βροχές και καταιγίδες κάνει λόγο ο Σάκη Αρναούτογλου.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά πιθανώς να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από το βράδυ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Σαρωτικός Τάσος Αρνιακός: Ευθεία γραμμή κακοκαιρίας – Οι κρίσιμες ώρες της Αττικής

Καιρός: Συνεχίζεται ο ήπιος καιρός και το Σάββατο (10/2) όπως τονίζει ο Τάσος Αρνιακός, ενώ από το βράδυ της Κυριακής αλλάζουν όλα!

Για το Σάββατο, αραιές νεφώσεις που στα δυτικά θα πυκνώσουν και μόνο στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα υπάρχει η πιθανότητα να βρέξει τοπικά μέχρι το μεσημέρι. Από εκεί και πέρα νοτιάδες 5-7 μποφόρ στο Ιόνιο, τοπικά 8. Τέλος η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια το μεσημέρι τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20, ανέφερε ο μετεωρολόγος στο δελτίο καιρού του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια μίλησε για τις δύσκολες ώρες που θα περάσουν αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, από τα ξημερώματα της Δευτέρας κυρίως.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:

Μαύρα σύννεφα Γιάννη Καλλιάνου: Γραμμή λαίλαπας σε σχηματισμό “ν” – Στην καρδιά της κακοκαιρίας η Αττική

Καιρός: Αλκυονίδες τέλος και κακοκαιρία εν όψει! Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής (9/2) πρόγνωσης του Γιάννη Καλλιάνου.

Ο μετεωρολόγος του MEGA μίλησε στο Live News για το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες και στάθηκε ιδιαίτερα στις καταιγίδες που θα πλήξουν Αττική και νότια Ελλάδα στο μεγαλύτερο μέρος της. Την ίδια ώρα, αναμένονται ψυχρές Αποκριές από τα Μερομήνια.

Αναλυτικότερα:

Σφοδρό χτύπημα καταιγίδων το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στην Αττική. Μεγάλη προσοχή σε αυτό το χρονικό διάστημα στην Αθήνα. Θα βρεθεί στην καρδιά της κακοκαιρίας, η οποία φυσικά θα πλήξει και άλλες περιοχές. Θα εισβάλλει στη χώρα σε έναν σχηματισμό ν, όπως φαίνεται με πράσινο χρώμα και στον χάρτη.

Τα φαινόμενα θα κρατήσουν σχετικά λίγο, ενώ θα επιμείνουν οι άνεμοι στα πελάγη, με τις θερμοκρασίες από την άλλη να μη σημειώνουν μεγάλη πτώση, αλλά σίγουρα δε θα έχουμε τα 20άρια των τελευταίων ημερών. Μέσα στο Σαββατοκύριακο λοιπόν λήγουν και οριστικά οι Αλκυονίδες. Πάντως από την Τετάρτη δείχνει το πράμα να βελτιώνεται αρκετά, χωρίς όμως να μπορούμε ακόμη να κάνουμε σαφείς προβλέψεις.

Κρατάμε λοιπόν πως το δύσκολο διάστημα αυτής της κακοκαιρίας θα είναι το ξημέρωμα της Δευτέρας, με τη βδομάδα να μπαίνει πολύ βροχερή.

Ολόκληρη η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο βίντεο που ακολουθεί:

Έκτακτη προειδοποίηση από Γιώργο Τσατραφύλλια: Βροχές και χιόνια από Κυριακή… – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Σε μια έκτακτη προειδοποίηση προέβη ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, καθώς ο καιρός φέρνει βροχές και χιόνια από την Κυριακή. Ποιες είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν;

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Γιώργο Τσατραφύλλια, ο καιρός θα είναι βροχερός από την Κυριακή, ενώ ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι αλλά και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια.

Ο ίδιος σημειώνει πως ενώ πρόκειται για ευεργετικές βροχές σε έναν άνυδρο χειμώνα, σε ορισμένες περιοχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα (πλημμύρες – κατολισθήσεις) ειδικά σε ευάλωτες περιοχές.

Οι περιοχές αυτές είναι: Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Παξοί, Αχαΐα, Ηλεία, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα γράφει στην ανάρτησή του στο Facebook.

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Καλημέρα! Ευεγερτικές-α θα είναι οι βροχές-χιόνια(στα βουνά) που θα μας επισκεφτούν το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μετά από ένα άνυδρο χειμώνα ωστόσο σε ορισμένες περιοχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα (πλημμύρες – κατολισθήσεις) ειδικά σε ευάλωτες περιοχές.

Οι περιοχές αυτές είναι:

Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Παξοί, Αχαΐα, Ηλεία, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα.

Επίσης για όσους προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι να γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα έχουν προβλήματα στο Ιόνιο και το Αιγαίο την Κυριακή (νοτιάδες 8-9 μποφόρ) και τη Δευτέρα στο Αιγαίο ( νοτιάδες 9 μποφόρ).

Η θερμοκρασία δεν θα πέσει σημαντικά.

Κλείδωσε η πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη: Το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου έρχεται με… (video)

Μεταβολή του καιρού περιμένουμε από την Κυριακή (11/2), με βροχές , ενισχυμένους νοτιάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη, ενώ βροχερές θα είναι και οι πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Η αναλυτική πρόγνωση από την Χριστίνα Σούζη

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Α Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα , που βαθμιαία θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Οι Άνεμοι θα πνέουν Ν – ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο , αραιή συννεφιά , ενισχυμένοι νοτιάδες κυρίως στο Ιόνιο και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος την Κυριακή τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δ και Β. Οι Νότιοι άνεμοι στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ , και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Νέο χτύπημα του χειμώνα: Πότε έρχεται και που θα επικεντρωθεί – Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος προειδοποιεί (video)

Καιρός: Από σήμερα Σάββατο (10/2) θα υπάρξουν κάποιες αραιές νεφώσεις και πιθανώς βροχές μικρής διάρκειας στο ανατολικό Αιγαίο ενώ οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν πρώτα στο Ιόνιο.

Από την Κυριακή και από τα δυτικά θα περάσουμε σε μια φθινοπωρινή εκδοχή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά (πρώτα στο βόρειο Ιόνιο) από το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η Δευτέρα θα είναι μια βροχερή ημέρα για όλη τη χώρα, και με καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα βρέξει αργά το βράδυ της Κυριακής ενώ το ξημέρωμα της Δευτέρας θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Όμως καθώς θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, και πάλι θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά.

Ψυχρολούσια από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Άκρως ανατρεπτικό το σκηνικό από την Κυριακή… (videο)

Καιρός: Ανοιξιάτικη και με πολύ καλές θερμοκρασιακές συνθήκες θα είναι η σημερινή ημέρα (10/2), σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ.

Έτσι θα κυλήσει και το Σάββατο, ωστόσο από την Κυριακή και στη συνέχεια θα οδηγηθούμε σε ένα άκρως φθινοπωρινό καιρικό μοτίβο.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο:

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αρχικά στη Θράκη και από το μεσημέρι και στη Μακεδονία.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Ιόνιο 6 με 7 και από το βράδυ τοπικά έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη και στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, από το μεσημέρι 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 και τοπικά έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, από το απόγευμα νότιοι και από το βράδυ τοπικά έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 με 7 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι ενισχυόμενοι στα 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή