Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την Greek Mafia: Συνελήφθησαν πρώην ηγετικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», δύο ΟΥΚάδες και ένας πορτιέρης γνωστού κλαμπ

Η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε επιχείρηση κατά της Ελληνικής Μαφίας, κατά την οποία συνελήφθησαν ένα πρώην ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, δύο ανώνυμα μέλη της οργάνωσης και ένας υπάλληλος που εργαζόταν ως πορτιέρης σε γνωστό κλαμπ.

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την Greek Mafia: Συνελήφθησαν πρώην ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, δύο ΟΥΚάδες και ένας πορτιέρης γνωστού κλαμπ


Διαφ.


Συνελήφθη, το μεσημέρι της Παρασκευής (9/2), ένας παλιός γνώριμος των Αρχών, που είχε καταδικαστεί σε πολυετή ποινή κάθειρξης ως ηγετικό στέλεχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την Greek Mafia, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών συνέλαβαν συνολικά τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Επίσης, συνελήφθη λιμενικός από τους Αδιάφθορους, που ζητούσε χρήματα και τσιγάρα για να περνούν πλοία χωρίς επιθεώρηση.

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση όπλων, εκρηκτικών κι άλλων αντικειμένων στα σπίτια τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα.

Η σχετική ενημέρωση της ΕΛΑΣ:

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις (4) ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν -4- ημεδαποί να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Συνελήφθη

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2- κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,

-4- πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,

χειροβομβίδα,

πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,

γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,

-2- κενές γεμιστήρες πιστολιού,

-281- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,

φορητός ασύρματος,

αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,

υφασμάτινη θήκη πιστολιού,

αλεξίσφαιρο γιλέκο,

πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

-5- μαχαίρια, από τα οποία -3- αναδιπλούμενα,

-4- σιδερογροθιές,

ρόπαλο,

φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί,

αναβολικές ουσίες,

αμπούλες αερίου,

-11- κινητά τηλέφωνα,

-6- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

εξωτερικός σκληρός δίσκος,

ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Πηγή