Εφιστά την προσοχή ο Γιώργος Τσατραφύλλιας: «Για όσους προγραμματίζουν ταξίδι να γνωρίζουν ότι…» – Οι 17 περιοχές που έκρουσε καμπανάκι (photo)

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί: Όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν, πρέπει να γνωρίζουν ότι… – Φωτογραφία με τις 17 περιοχές που έχουν επηρεαστεί.

Εφιστά την προσοχή ο Γιώργος Τσατραφύλλιας: Για όσους προγραμματίζουν ταξίδι να γνωρίζουν ότι… – Οι 17 περιοχές που έκρουσε καμπανάκι (photo)


Διαφ.


Εφιστά την προσοχή ο Γιώργος Τσατραφύλλιας για όσους προγραμματίζουν ταξίδι κρούωντας καμπανάκι για 17 περιοχές που επηρεαστούν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε λόγο μέσω μίας ανάρτησής του στο Facebook, για ευεργετικές βροχές και ευεργετικά χιόνια στα βουνά ιδίως την Κυριακή και τη Δευτέρα, εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους ορισμένων περιοχών της χώρας που αναμένονται έντονα φαινόμενα. Παράλληλα, σαρωτικός εμφανιστηκε ο Τάσος Αρνιακός στην πρόγνωσσή του για την εξέλιξη του καιρού, ενώ υπογράμμισε και τις κρίσμιμες ώρες της Αττικής.

Οι περιοχές αυτές είναι: Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Παξοί, Αχαΐα, Ηλεία, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, νησιά Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα.

Επίσης, για όσους προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι να γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα έχουν προβλήματα στο Ιόνιο και στο Αιγαίο την Κυριακή (νοτιάδες 8-9 μποφόρ) και τη Δευτέρα στο Αιγαίο (νοτιάδες 9 μποφόρ). Η θερμοκρασία δεν θα πέσει σημαντικά αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Μαύρα σύννεφα Γιάννη Καλλιάνου: Γραμμή λαίλαπας σε σχηματισμό “ν” – Στην καρδιά της κακοκαιρίας η Αττική

Καιρός: Αλκυονίδες τέλος και κακοκαιρία εν όψει! Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής (10/2) πρόγνωσης του Γιάννη Καλλιάνου.

Ο μετεωρολόγος του MEGA μίλησε στο Live News για το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες και στάθηκε ιδιαίτερα στις καταιγίδες που θα πλήξουν Αττική και νότια Ελλάδα στο μεγαλύτερο μέρος της. Την ίδια ώρα, αναμένονται ψυχρές Αποκριές από τα Μερομήνια.

Αναλυτικότερα:

Σφοδρό χτύπημα καταιγίδων το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στην Αττική. Μεγάλη προσοχή σε αυτό το χρονικό διάστημα στην Αθήνα. Θα βρεθεί στην καρδιά της κακοκαιρίας, η οποία φυσικά θα πλήξει και άλλες περιοχές. Θα εισβάλλει στη χώρα σε έναν σχηματισμό ν, όπως φαίνεται με πράσινο χρώμα και στον χάρτη.

Τα φαινόμενα θα κρατήσουν σχετικά λίγο, ενώ θα επιμείνουν οι άνεμοι στα πελάγη, με τις θερμοκρασίες από την άλλη να μη σημειώνουν μεγάλη πτώση, αλλά σίγουρα δε θα έχουμε τα 20άρια των τελευταίων ημερών. Μέσα στο Σαββατοκύριακο λοιπόν λήγουν και οριστικά οι Αλκυονίδες. Πάντως από την Τετάρτη δείχνει το πράμα να βελτιώνεται αρκετά, χωρίς όμως να μπορούμε ακόμη να κάνουμε σαφείς προβλέψεις.

Κρατάμε λοιπόν πως το δύσκολο διάστημα αυτής της κακοκαιρίας θα είναι το ξημέρωμα της Δευτέρας, με τη βδομάδα να μπαίνει πολύ βροχερή.

Ολόκληρη η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή