Έναρξη εβδομάδας με νεροποντή: Κρούει «συναγερμό» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για 6 περιοχές (video)


Έναρξη εβδομάδας με νεροποντή: Κρούει «συναγερμό» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για 6 περιοχές (video)


Διαφ.


Καιρός: Με κακοκαιρία θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια.

Την Δευτέρα, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά των ηπειρωτικών τμημάτων.

Ο υδράγυρος θα αγγίξει κατα μέσο όρο τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

«Από την Άνοιξη περνάμε στο Φθινόπωρο, ακόμα και στην Αττική…» – Σήμα “κινδύνου” Παναγιώτη Γιαννόπουλου για την εξέλιξη του καιρού (Video)

Το απόγευμα και κυρίως το βράδυ απόψε Κυριακή (11/02) αναμένεται να χτυπήσει την Αττική η κακοκαιρία, προκαλώντας τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τον έμπειρο μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο να κρούει καμπανάκι για την εξέλιξη του καιρού. Παράλληλα, ο Τάσος Αρνιακός ενημερώνει για το τέλος των Αλκυονίδων και προειδοποιεί για ισχυρά φαινόμενα βροχών και καταιγίδων.

Η πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου

«Από την άνοιξη που είχαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα περνάμε στο φθινόπωρο, σ’ ένα φθινόπωρο, όμως, με εντυπωσιακά φαινόμενα», είπε την Κυριακή (11/02) αρχικά, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, και πρόσθεσε: «Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – ιδίως στη δυτική Ελλάδα, αλλά και θυελλώδεις νοτιάδες, που σε όλα τα πελάγη έχουν ένταση 8 μποφόρ και μάλιστα στο βόρειο Αιγαίο φτάνουν τα 9».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, την Κυριακή (11/02) επηρεάζονται τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος. Το απόγευμα θα βρέξει σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Αναφορικά με τη Δευτέρα (12/02), το σύστημα της κακοκαιρίας θα κινηθεί πιο ανατολικά με φαινόμενα να εκδηλώνονται στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Ερωτηθείς για την Αττική, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος απάντησε πως θα έχουμε βροχές – ακόμα και καταιγίδες – κυρίως το βράδυ και μετά τα μεσάνυχτα. Μάλιστα, αναμένονται νέες βροχές από τα μέσα της εβδομάδας, συνοδεία βοριάδων, οπότε και θα πέσει η θερμιοκρασία.


Πηγή