Αυτά είναι τα δύο νέα σύγχρονα πυροσβεστικά πλοία που απέκτησε η Ελλάδα: Ποια θα είναι η χρήση τους – Το εντυπωσιακό βίντεο


Αυτά είναι τα δύο νέα σύγχρονα πυροσβεστικά πλοία που απέκτησε η Ελλάδα: Ποια θα είναι η χρήση τους – Το εντυπωσιακό βίντεο


Διαφ.


Το Πυροσβεστικό Σώμα, απέκτησε δύο νέα υπερσύγχρονα πυροσβεστικά πλοία, που θα βοηθήσουν με πολλαπλές χρήσεις, το έργο της κατάσβεσης, έρευνας και διάσωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται από τις 10 το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς θα πραγματοποιήσει ομιλία στο πλαίσιο των εγκαινίων των δύο πυροσβεστικών σκαφών.

Δείτε επίσης: Δίκη για το Μάτι: «Καταπέλτης» η αγόρευση του εισαγγελέα – «Έπρεπε να είχε γίνει εισήγηση για οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών»

Τα γενικά χαρακτηριστικά των πυροσβεστικών πλοίων

Τα πυροσβεστικά πλοία κατασκευάστηκαν στην Πούλα της Κροατίας, από το ναυπηγείο Techomont shipyard σε σχέδια της αγγλικής εταιρείας Carmac design με επιβλέπον την κατασκευή τον γαλλικό νηογνώμονα Bureau Veitas και την επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οπως φαίνεται στο εντυπωσιακό βίντεο του Upstories, από την χθεσινή πρόβα τζενεράλε, τα πυροσβεστικά πλοία έχουν πολλαπλές χρήσεις και θα βοηθήσουν τα μέγιστα, είτε στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς, είτε στη θαλάσσια διάσωση.

Τα χαρακτηριστικά των πυροσβεστικών πλοίων:

Ολικό μήκος 25,5 μ., πλάτος 7 μ. και βύθισμα 1,5 μ.

Κύριες μηχανές Man 3 x 1200 HP

Ταχύτητα 29,5 κόμβους

Αυτονομία 230 ναυτικά μίλια.

Κυρία αποστολή κατάσβεση πυρκαγιών σε πλοία – μαρίνες και δευτερεύοντος έρευνα και διάσωση.

Έχει πλήρωμα 10 ατόμων και μπορεί να φιλοξενήσει επιπλέον 20 διασωθέντες, ναυαγούς ή μεταφορά προσωπικού.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με τα νέα πυροσβεστικά πλοία:

Σουηδία: «Κόλαση» φωτιάς και εκρήξεις στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο με νεροτσουλήθρες – Ασύλληπτες εικόνες (video)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε ένα θεματικό πάρκο της πόλης Γκέτενμποργκ στη δυτική Σουηδία τυλίγοντας στις φλόγες νεροτσουλήθρες στους εξωτερικούς χώρους και παρόμοιες εγκαταστάσεις που βρίσκονταν υπό κατασκευή, όπως είπαν διασώστες και αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες, αλλά ένας πυκνός μαύρος καπνός υψώθηκε πάνω από την πόλη και η αστυνομία συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα για να προστατευθούν από τους καπνούς.

Δεν υπήρχαν επισκέπτες στο θαλάσσιο πάρκο Oceana, νέο απόκτημα του θεματικού πάρκου που διαχειρίζεται η εταιρεία Liseberg στην πόλη, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του αργότερα μέσα στο χρόνο, όπως δήλωσε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT εκπρόσωπος του πάρκου.

Οπτικό υλικό δείχνει τσουλήθρες τυλιγμένες στις φλόγες με πολλά οχήματα της πυροσβεστικής να έχουν περικυκλώσει την περιοχή. “Η φωτιά ξεκίνησε σε μια από τις νεροτσουλήθρες έξω από το κτίριο και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το κτίριο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Liseberg. Οι ένοικοι γειτονικού ξενοδοχείου και υπάλληλοι γραφείων στην περιοχή απομακρύνθηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση.


Πηγή