Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ο Ιερώνυμος δίνει «οδηγίες» σε βουλευτές – Ζητά ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο


Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ο Ιερώνυμος δίνει «οδηγίες» σε βουλευτές – Ζητά ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο


Διαφ.


Με συνέντευξή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητά από τους βουλευτές να προχωρήσουν σε ονομαστική ψηφοφορία για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών.

“Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική.

Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο”, ανέφερε το orthodoxtimes.gr,

Αυτό δήλωσε μιλώντας στον σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος στους 89,5 ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την κατάθεση σήμερα Τετάρτη στο Κοινοβούλιο, του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Σημειώνεται ότι σήμερα κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια κατατέθηκε επίσημα αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία από 21 βουλευτές.

Δείτε επίσης: «Ξαναχτυπά» ο Νίκος Οικονομόπουλος για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Ό,τι είπα, ισχύει, δεν αλλάζω άποψη»

Παράλληλα, υποβλήθηκαν τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, από την Ελληνική Λύση, τους “Σπαρτιάτες” και τη Νίκη. Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια σήμερα Τετάρτη και η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να διατεθούν έως και δύο ημέρες, για τη συζήτηση και ψήφιση του.

Τις προηγούμενες ημέρες, κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου στις επιτροπές της Βουλής, “ναι”, επί της αρχής δήλωσαν οι εισηγητές της Νέας Δημοκρατία, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Κατά του νομοσχεδίου, με διαφορετική οπτική και επιχειρηματολογία, δήλωσαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου θεσμοθετεί στην ελληνική έννομη τάξη τον γάμο μεταξύ δύο προσώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους, προκειμένου να επιτευχθούν η ισότητα στον γάμο και η νομική προστασία οικογενειών. Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον γάμο δημιουργεί και ισότητα στα δικαιώματα παιδιών ομόφυλων ζευγαριών που ήδη υπάρχουν.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι “η προβλεπόμενη επέκταση του δικαιώματος σύναψης γάμου αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης της ισότητας και της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων σε βάρος των ομόφυλων ζευγαριών και εντάσσεται στo ευρύτερο πλαίσιο της δημιουργίας μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις.


Πηγή