Γλυφάδα: Με ποιον μίλησε ο μακελάρης λίγο πριν το τριπλό φονικό – Γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμα η Δέσποινα Καρνέση


Γλυφάδα: Με ποιον μίλησε ο μακελάρης λίγο πριν το τριπλό φονικό – Γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμα η Δέσποινα Καρνέση


Διαφ.


Τους λόγους που όπλισαν το χέρι του 76χρονου ο οποίος προκάλεσε το μακελειό στη ναυτιλικαή εταιρεία της Γλυφάδας, αναζητά η ΕΛΑΣ.

Φως αναμένεται να ρίξουν τα στοιχεία που θα προκύψουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται και τα μεγάλα ποσά που διατηρούσε ο «Άρης» σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή, αποκαλυπτικό είναι το ιδιόχειρο «προφητικό» σημείωμα του Σπύρου Καρνέση – «Θέλει μεγάλη προσοχή, μπορεί να μας οδηγήσει σε…»

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι τελευταίες επικοινωνίες του 76χρονου δράστη έχουν ερευνητικό ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς. Έχουν προβεί στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Από αυτά, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, θα αναζητήσουν τον τελευταίο άνθρωπο με τον οποίο είχε επικοινωνήσει ο 76χρονος, όπως επίσης και επαφές και άλλα πρόσωπα με τα οποία είχε συχνή επικοινωνία.

Επικεντρώνονται κυρίως στα τελευταία άτομα που μίλησε ή συναντήθηκε πριν τη δολοφονική επίθεση και από αυτά τα αποτελέσματα θα προκύψει ένας νέος κύκλος καταθέσεων, από τις οποίες ευελπιστούν ότι θα προκύψουν στοιχεία σχετικά με το κίνητρό του. Έτσι, θα φανεί αν βρέθηκε ή συνομίλησε με κάποιον από την οικογένεια ή ακόμα και με κάποιον μέσα από την εταιρεία.

Σχετικά με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, θέλουν να δουν τις κινήσεις των λογαριασμών του, κυρίως του λογαριασμού της Ελβετίας, όπου είχε μια κατάθεση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά και των άλλων στην Ελλάδα ύψους 500.000 ευρώ.

Πέρα από την οικονομική – επαγγελματική διάσταση της υπόθεσης ή την εκδιωξή του από σπίτι ερευνάται η αιτία να είναι προσωπική.

Όσον αφορά το σπίτι που διέμενε ο 76χρονος, που φέρεται να τον είχε εκδιώξει η Μαρία Καρνέση, αυτό ανήκει στον αδερφό της τον εφοπλιστή. Ωστόσο, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης υπήρξε και μια διεκδίκηση του συγκεκριμένου σπιτιού και δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί την πιθανότητα η 77χρονη να του είχε πει να μαζέψει τα πράγματα και να φύγει.

Η αγωγή μία εβδομάδα πριν τις δολοφονίες

Μία εβδομάδα πριν από την τραγωδία, συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Πειραιά η αγωγή της Δέσποινας Καρνέση, του συζύγου της και της αδερφής της, που δολοφονήθηκαν, κατά του Σπύρου Καρνέση.

Σύμφωνα με το Star, η αγωγή κατατέθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2023, ένα χρόνο πριν. Οι δύο αδερφές και ο σύζυγος της Δέσποινας ζητούσαν 324 εκατομμύρια δολάρια από τον Σπύρο Καρνέση, ουσιαστικά για να φύγουν από την εταιρία, όπως είχε ζητήσει ο καπετάν Σπύρος.

Γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμα η Δέσποινα Καρνέση

Κρίσιμη θεωρείται από τις Αρχές η κατάθεση της αδερφής της 77χρονης Μαρίας Καρνέση, της Δέσποινας Καρνέση – Βλασσάκη. Είναι ο μάρτυρας – κλειδί, με τον οποίο όμως δεν έχουν μιλήσει ως τώρα οι αστυνομικοί.

Το Star αναφέρει ότι μέχρι στιγμής η γυναίκα αυτή που έζησε καρέ – καρέ το μακελειό, φαίνεται κάπως αρνητική στο να μιλήσει στα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για το τι έχει συμβεί στο παρελθόν ανάμεσα στην αδερφή της και τον 76χρονο.

Προφανώς, δεν τη βοηθά η ψυχολογική της κατάσταση και δεν μπορεί προς το παρόν να δώσει κατάθεση. Βέβαια, όπως προκύπτει, η Δέσποινα Καρνέση δεν αποτελούσε στόχο για τον δράστη, ο οποίος δεν είχε έχθρα μαζί της. Η γυναίκα αυτή δεν ασχολείται με τα οικονομικά της εταιρείας, αλλά μόνο με τα νομικά.


Πηγή