Ρωσία: Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι – Το ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της χώρας


Ρωσία: Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι – Το ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της χώρας


Διαφ.


Τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Alexei Navalny, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν επίσημα οι ρωσικές φυλακές, ο επικριτής του Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε μέσα στη φυλακή. «Στις 16 Φεβρουαρίου 2024 στο σωφρονιστικό κατάστημα Νο2 ο καταδικασμένος Αλεξέι Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από σύντομο περπάτημα και αμέσως έχασε τις αισθήσεις του» αναφέρει η ανακοίνωση για το θάνατο του Ναβάλνι.

Ρωσία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος κοντά στην Ουκρανία – Βίντεο ντοκουμέντο με την στιγμή της πτώσης

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία, καθώς ένα αεροσκάφος Il-76 με 63 επιβάτες έχει συντριβεί στο Μπέλγκοροντ. Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φαίνεται καρέ καρέ η πτώση του.

Το αεροσκάφος φαίνεται να παίρνει κλίση προς το έδαφος και να συντρίβεται στο έδαφος της Ρωσίας σε κλάσματα δευτερολέπτου, με ένα πυκνό σύννεφο φωτιάς και καπνού να το τυλίγει. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό τι μπορεί να προηγήθηκε της «βουτιάς» του Il-76.

Βίντεο ντοκουμέντο με την στιγμή της πτώσης

Το Il-76 είναι σχεδιασμένο για την αερομεταφορά στρατευμάτων, φορτίων, στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων. Έχει κανονικό πλήρωμα πέντε ατόμων και μπορεί να μεταφέρει έως και 90 επιβάτες.

Η ρωσική κυβέρνηση λέει ότι στο αεροπλάνο που συνετρίβη κοντά στο Μπέλγκοροντ επέβαιναν 74 άτομα, μεταξύ των οποίων 65 ουκρανοί κρατούμενοι.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στη Βραζιλία: Συνετρίβη μετά την απογείωσή του μικρό αεροσκάφος – Νεκροί και οι 12 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ένα νήπιο

Ο τοπικός κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov δήλωσε ότι ένα απροσδιόριστο «περιστατικό» συνέβη στην περιοχή Korochansky, βορειοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ, και ότι θα επιθεωρήσει το σημείο.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, έχει δεχτεί συχνές επιθέσεις από την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας πυραυλικής επίθεσης του Δεκεμβρίου από την οποία σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι.


Πηγή