Θρίλερ με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι: Δεν τον βρήκε η μητέρα του εκεί που της υπέδειξαν – «Εξαφανίστηκε από το νεκροτομείο» (video)


Θρίλερ με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι: Δεν τον βρήκε η μητέρα του εκεί που της υπέδειξαν – «Εξαφανίστηκε από το νεκροτομείο» (video)


Διαφ.


Το σώμα του Αλεξέι Ναβάλνι έχει εξαφανιστεί από το νεκροτομείο όπου βρισκόταν επίσημα, είπε η ομάδα του καθώς η μητέρα του έφτασε στις φυλακές IK-3 Polar Wolf σήμερα το πρωί.

Ο δικηγόρος του Ναβάλνι, ο οποίος έφτασε στην πόλη Salekhard με τη μητέρα του 47χρονου. Το νεκροτομείο ήταν κλειστό, παρότι από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί. Ο δικηγόρος κάλεσε στο τηλέφωνο του νεκροτομείου και του είπαν ότι «το σώμα του Αλεξέι δεν βρίσκεται εδώ», όπως ισχυρίστηκαν οι υπεύθυνοι της φυλακής, όπου είχε πεθάνει.

Η εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης πέθανε και είπε ότι η σορός του βρίσκεται στους ανακριτές. Η Kira Yarmysh ζήτησε να παραδοθεί αμέσως η σορός στην οικογένειά του.

Ένα έγγραφο που δόθηκε στη μητέρα του ισχυριζόταν ότι πέθανε στις 14:17 τοπική ώρα στις 16 Φεβρουαρίου. Η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Lyudmila Navalnaya, εθεάθη σήμερα να ταξιδεύει στην αποικία στη βόρεια Ρωσία, όπου ο γιος της πιστεύεται ότι πέθανε αφού κατέρρευσε ξαφνικά χθες.

Ο θάνατος-σοκ του πιο σκληρού επικριτή του Πούτιν έχει πυροδοτήσει ένα κύμα αγρυπνιών και διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη Ρωσία, ωθώντας την αστυνομία να καταστείλει βίαια και να κάνει 15 συλλήψεις μόνο στη Μόσχα.

Αλεξέι Ναβάλνι: «Χθες ήταν ευδιάθετος και υγιής»! H τελευταία εμφάνισή του στο δικαστήριο – Ποιος ήταν ο εχθρός του Πούτιν που δηλητηριάστηκε, φυλακίστηκε και πέθανε

Ο Αλεξέι Ναβάλνι «δολοφονήθηκε βάναυσα από το Κρεμλίνο», δήλωσε ο πρόεδρος της Λετονίας, αφού η Ρωσία ανέφερε σήμερα ότι ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης «κατέρρευσε και πέθανε».

Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανακοίνωσαν τον θάνατο του Ναβάλνι προκαλώντας σοκ και οργή σε όλη την Ευρώπη, με τους παγκόσμιους ηγέτες να δείχνουν με το δάχτυλο ως υπεύθυνο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ως ο πιο ένθερμος εγχώριος επικριτής του Πούτιν, ο Ναβάλνι πρωτοστατούσε ενάντια στην διαφθορά και οργάνωνε μαζικές διαδηλώσεις προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου.

Ο 47χρονος εθεάθη για τελευταία φορά μέσω βίντεο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας την Πέμπτη. Φαινόταν να είναι ευδιάθετος, γελαστός και αστειευόταν μέσα από το κελί του με τους δικαστές.

Δείτε το βίντεο:

«Χθες ήταν ευδιάθετος και υγιής»

Η μητέρα του Ρώσου αντιπολιτευόμενου ηγέτη δήλωσε, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Νόβαγια Γκαζέτα, πως ο γιος της ήταν «ζωντανός, υγιής και χαρούμενος» όταν τον είδε για τελευταία φορά στις 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη Νόβαγια Γκαζέτα, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια έγραψε σήμερα στο Facebook: «Δεν θέλω να ακούσω για συλλυπητήρια. Τον είδαμε στη φυλακή στις 12 (Φεβρουαρίου) σε μια συνάντηση. Ήταν ζωντανός, υγιής και χαρούμενος».

Όμως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών ανέφερε σε σημερινή δήλωση ότι ο Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από μια βόλτα και έχασε τις αισθήσεις του. Ασθενοφόρο έφτασε για να τον σώσει, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε: «Στις 16 Φεβρουαρίου 2024, στο σωφρονιστικό κέντρο N°3, ο κρατούμενος A. Navalny αισθάνθηκε αδιαθεσία έπειτα από περίπατο και σχεδόν αμέσως έχασε τις αισθήσεις του. Οι ιατροί του ιδρύματος έφτασαν αμέσως και κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης. Έγιναν όλα τα απαραίτητα μέτρα ανάνηψης, αλλά δεν απέδωσαν θετικά αποτελέσματα. Οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών επιβεβαίωσαν τον θάνατο του καταδικασθέντος. Τα αίτια του θανάτου του τελούν υπό εξακρίβωση».

Ο επικριτής του Κρεμλίνου είχε τεθεί σε απομόνωση πριν λίγες ημέρες για 10 ημέρες, σε φυλακή στην Αρκτική, επειδή δεν δήλωσε το όνομά του με τον προσήκοντα τρόπο σε φρουρό, όπως έχε δηλώσει η εκπρόσωπός του.


Πηγή