Νότης Χριστοδούλου: «Θα προτιμούσα χίλιες φορές να είχα έναν ομοφυλόφιλο πατέρα»
«Θα προτιμούσα χίλιες φορές να είχα έναν ομοφυλόφιλο πατέρα» είχε αναφέρει ο Νότης Χριστοδούλου σε συνέντευξή του πριν καιρό στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Πιο συγκεκριμένα, λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο σκηνογράφος και νικητής του πρώτου Fame Story δημοσίευσε μια ιστορία από όσα είχε πει πριν από δύο χρόνια ακριβώς στο The 2night Show όταν και είχε συναντήσει τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1, μετά την αναφορά ότι είναι και αυτός ομοφυλόφιλος.
«Τον πατέρα μου τον είδα δυο φορές στη ζωή μου. Τότε μου είπε τις μεγαλύτερες του ανημπόριες. Βάζω Χ. Θα προτιμούσα χίλιες φορές να είχα έναν ομοφυλόφιλο πατέρα, που θα με στήριζε και θα με αγαπούσε και θα ήταν συνοδοιπόρος στη ζωή μου».
Επίσης, σε εκείνη την τηλεοπτική του εμφάνιση τον Μάρτιο του 2022, ο Νότης Χριστοδούλου είχε επίσης δηλώσει χαρακτηριστικά πως «αν πάρουμε όλη μου την πορεία, εγώ οπισθοχωρώ και από το τραγούδι κι από την τηλεόραση για να βρω την επιβεβαίωση της οικογένειάς μου. Ήταν η ανάγκη επιβεβαίωσης».
«Το ζητούμενο ήταν να μου πει η μητέρα μου: σε αποδέχομαι όπως είσαι κι είμαι δίπλα σου» είχε εξομολογηθεί ο Νότης Χριστοδούλου στον ΑΝΤ1.
Σπάραξε ο Νότης Χριστοδούλου: «Η μητέρα μου δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχτεί ότι είμαι ομοφυλόφιλος»
Σε μια βαθιά εξομολόγηση για τη σεξουαλικότητά του αλλά και τη σχέση με τη μητέρα του προέβη ο Νότης Χριστοδούλου στο περιοδικό ΟΚ. Το απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε μεταδόθηκε από την εκπομπή «Super Κατερίνα».
Πλέον δεν ασχολείται με το τραγούδι, αλλά δραστηριοποιείται ως διακοσμητής.
«Επειδή η μητέρα μου ένιωθε την ευθύνη του ότι μεγάλωνε ένα αγόρι μόνη της, δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχθεί ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Κάτι τέτοιο δυστυχώς για τα κριτήριά της θα ήταν προσωπική της αποτυχία ως γονέας. Κι αυτό γιατί ήταν ένας φοβισμένος άνθρωπος απέναντι στη γνώμη των άλλων.
Ήταν βέβαια και άλλες οι εποχές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο σπίτι να υποδύομαι έναν straight.
Όταν έφυγε από τη ζωή ένιωσα θυμό για τα χρόνια που καταπίεζα τον εαυτό μου και για το bullying που βίωνα μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.
Δεν είχε να κάνει με την αγάπη της μητέρας μου για έμενα, αλλά με την αδυναμία της να αποδεχθεί την αλήθεια του παιδιού της.
Το τίμημα για εκείνη ήταν ότι την είχα απομακρύνει από κάθε γεγονός αλλά και κάθε επιτυχία στη δουλειά μου, προφανώς γιατί δεν ήθελα να είναι υπερήφανη μόνο για τα κατορθώματά μου στο design, αλλά κυρίως να είναι υπερήφανη για έμενα τον ίδιο ως άτομο. Δεν της παρείχα καμία πληροφορία που να αφορούσε την επαγγελματική ή την προσωπική μου ζωή.
Έχω περάσει πολύ δύσκολα στα παιδικά μου χρόνια επειδή ήμουν το παιδί που δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο, έκανε παρέα με κορίτσια και έπαιζε με τις κούκλες, η «συκιά» ή αδελφή.
Έτρεμα, για παράδειγμα, κάθε μεσημέρι να περάσω από την κεντρική είσοδο του σχολείου και ζητούσα από τη θεία μου να με περιμένει στη γωνία του δρόμου, για να μη συναντήσω κάποια συγκεκριμένα παιδιά που θα με κορόιδευαν.
Είχες προσπαθήσει να της πεις ότι έχεις σχέση με ένα άλλο αγόρι και ότι είσαι ευτυχισμένος;
Μεγάλωσα με τη φράση «Δεν θέλω το παιδί μου να γίνει κλέφτης ή πούστης». Την άκουγα κάθε μέρα σχεδόν να το λέει.
To έλεγε και όταν όλοι της έλεγαν, όταν ήμουν στο σχολείο, ότι το παιδί είναι γεννημένο για να γίνει χορευτής και να ασχοληθεί με την τέχνη και εκείνη από ανασφάλεια προς τους τρίτους με πήγαινε να μάθω πολεμικές τέχνες.
Όταν κάποια στιγμή θέλησα να μοιραστώ μαζί της την αλήθεια μου μου είπε: «Κάνε ό,τι θες. Αυτό που είπες το άκουσα, αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ και το ξέχασα ήδη».
Πηγή