Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος: «Το νομοσχέδιο ήταν επισφράγηση της ταφόπλακας! Θλίψη για τη δήλωση του Πρωθυπουργού και το γλέντι της ΠτΔ»


Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος: «Το νομοσχέδιο ήταν επισφράγηση της ταφόπλακας! Θλίψη για τη δήλωση του Πρωθυπουργού και το γλέντι της ΠτΔ»


Διαφ.


Την λύπη του για το σκηνικό, όπως το χαρακτηρίζει, το οποίο έστησε η κυβέρνηση πριν και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Ο Σεβασμιώτατος, μέσα από το κείμενό του με τίτλο “Γάμος ομοφυλοφίλων: Μια προσέγγιση στο θέμα”, προστίθεται στους Ιεράρχες που μιλούν ανοιχτά για το ζήτημα δηλώνοντας την ενόχλησή τους για τα όσα ακούστηκαν από το βήμα της Βουλής, ειδικά με τη φράση του Πρωθυπουργού “ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς”.

Διαβάστε επίσης: Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Τι απάντηση θα δώσουν εκείνοι που καταδίκασαν παιδιά να μην πουν ποτέ την λέξη “Μάνα”;»

“Πρώτη φορά είδαμε πανηγυρισμούς μέσα στη βουλή, λέτε και ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του τουρκικού στρατού από τα κατεχόμενα στην Κύπρο. Και το πιο θλιβερό, πρώτη φορά είδαμε τον ανώτατο άρχοντα του κράτους, την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, να συμμετέχει σε εόρτιο γλέντι μετά την ψήφιση νομοσχεδίου”, αναφέρει.

“Επισφράγιση της ταφόπλακας για την Ευρυτανία”

Ως Ποιμένας μιας επαρχίας που μαστίζεται από το δημογραφικό πρόβλημα καθώς πολλά χωριά είτε είναι ακατοίκητα είτε σε αυτά ζουν ελάχιστοι άνθρωποι, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως σφράγιση της ταφόπλακας για την Ευρυτανία.

“Ως ποιμένας της τοπικής μας Εκκλησίας, για την οποία αγωνιώ και αγωνίζομαι και, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες μου, θα πω πως το νομοσχέδιο αυτό ήταν για την Ευρυτανία όχι μόνο η ταφόπλακα, αλλά η σφράγιση της ταφόπλακάς της. Η έμφαση που δόθηκε, οι πανηγυρισμοί και τα όσα παρουσίασαν τα ΜΜΕ βεβαιώνουν πως δεν πρόκειται για νομοσχέδιο που αποσκοπούσε στη ρύθμιση των προβλημάτων λίγων συνανθρώπων μας και, δυστυχώς, φοβάμαι πως θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Πέραν κάθε άλλης συνέπειας, το βέβαιο είναι πως οδηγεί τον Ελληνικό λαό, και δη την γερασμένη Ευρυτανία μας, σε μεγαλύτερη υπογεννητικότητα. Είτε τα ζευγάρια, οι γονείς Α και Β, είναι άνδρες είτε γυναίκες, το σίγουρο είναι πως δε θα μπορούν να τεκνοποιήσουν, να φέρουν παιδιά στη ζωή!”

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου αναφέρθηκε και στα δικαιώματα τα οποία προτάθηκαν κατά την παρουσίαση και ψήφιση του νομοσχεδίου. “Μας μίλησαν οι άρχοντές μας και τα ΜΜΕ για τα δικαιώματα και καλά έκαναν. Δικαιώματα όμως έχουν κι άλλες κοινωνικές ομάδες, τις οποίες αγνοούν προκλητικά. Πόσοι εργαζόμενοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι ζουν σε καθεστώς πείνας; Τι γίνετε με τους αγρότες;” αναρωτήθηκε.

Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος

“Γιατί λοιπόν σ΄ αυτό τον τόπο κάποιοι έχουν μόνιμα δικαιώματα και κάποιοι άλλοι μόνον υποχρεώσεις! Τα παιδιά μας εδώ και δεκαετίες γαλουχούνται στα σχολεία μας με το ότι έχουν μόνο δικαιώματα. Υποχρεώσεις όχι! Αποτέλεσμα οι συγκρούσεις των πολλών δικαιωμάτων, άρα η ενδοσχολική βία. Ποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι τα παιδιά μας σήμερα παιδαγωγούμενα μαθαίνουν να σέβονται, να αγαπούν το συνάνθρωπο και την πατρίδα τους! Να θυμίσω εδώ ένα σύνθημα ανθρώπων σύγχρονων πεποιθήσεων: «στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο η πατρίς, η Ελλάδα να πεθάνει, να ζήσουμε εμείς». Δυστυχώς ζούμε σε εποχές ισοπέδωσης των πάντων”, προσθέτει.

Ο Σεβασμιώτατος καταλήγει γράφοντας: “για όσους θα περίμεναν να διαβάσουν κάτι πιο θεολογικό, θα πω το εξής: Τα αυτονόητα και η Αλήθεια, όσο κι αν πολεμηθούν ή διαστραφούν, δεν θα καταρρεύσουν. Όποιος πιστεύει και το εννοεί, ας διαβάσει όχι αυτά που λέω εγώ, μα τον Απόστολο Παύλο στην προς Ρωμαίους επιστολή του (κεφάλαιο Α΄, στίχοι 22-23) κι ας προσεύχεται και γι΄ αυτούς που μας κυβερνούν, γι΄ αυτούς που μας κατηγορούν, μα και για κάθε δοκιμαζόμενο αδελφό μας”.


Πηγή