Δύσκολες στιγμές για τον Δημήτρη Καλλιβωκά: Στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα ο ηθοποιός


Δύσκολες στιγμές για τον Δημήτρη Καλλιβωκά: Στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα ο ηθοποιός


Διαφ.


Δύσκολες στιγμές περνά ο Δημήτρης Καλλιβωκάς, με το σπουδαίο ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου να βρίσκεται στο νοσοκομείο, ύστερα από ατύχημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso και ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα, ο 94χρονος ηθοποιός έπεσε μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά το πόδι του.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν η οικιακή βοηθός του και τα ανίψια του, προκειμένου να μεταφερθεί στα επείγοντα περιστατικά γνωστής κλινικής των Αθηνών.

Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Καλλιβωκάς

«Οι γιατροί διαπίστωσαν κάταγμα, ωστόσο είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του ηθοποιού, που άφησε εποχή με τους ρόλους στους οποίους έπαιξε, δίπλα σε ιερά τέρατα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, με έτερο ηθοποιό να συγκλονίζει πρόσφατα σε εξομολόγησή του.

Απομονωμένος μα και γοητευτικός ο Δημήτρης Καλλιβωκάς: Δείτε πώς είναι σήμερα και με τι ασχολείται ο «καληνυχτάκιας» του ελληνικού κινηματογράφου

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων ηθοποιών στην «χρυσή» δεκαετία του 1960 στον ελληνικό κινηματογράφο, με τον ίδιο να αποτελεί τον… αποτυχημένο στον έρωτα, σύμφωνα με τους περισσότερους χαρακτήρες του, αν και στην πραγματικότητα κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο ίσχυε.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα στη Σχολή Καλών Τεχνών. Στο θέατρο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1955 στην παράσταση «Ο Μπαμπάς εκπαιδεύεται», ενώ η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1958 με την ταινία «Μακρυά από τον Κόσμο».

Στο θέατρο έπαιξε σε πολλές σπουδαίες παραστάσεις, όπως στο Εθνικό στο έργο «Φάουστ», στο ρόλο του Βαλεντίνο, και σε αρχαίες τραγωδίες με το θίασο του Δημήτρη Ροντήρη.

Κινηματογραφικά έχει να επιδείξει πλούσια καριέρα με περισσότερες από σαράντα ταινίες, εννέα εξ’ αυτών της Φίνος. Η πρώτη εμφάνιση του σε ταινία της Φίνος Φιλμ ήταν στο μιούζικαλ του Δαλιανίδη: «Μερικοί το προτιμούν Κρύο». Έχει παίξει κυρίως σε κωμωδίες με μεστές και ζωηρές ερμηνείες. Στη γεμάτη και πετυχημένη καριέρα του έχει συμμετάσχει με σημαντικούς ρόλους σε 35 σειρές της τηλεόρασης και σε 19 βιντεοταινίες.

Η Τήνος και η σύζυγός του

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς βρέθηκε στη Τήνο την περίοδο της καραντίνας, λόγω των μέτρων που είχαν υποβληθεί για τον κορωνοϊό.

«Εγώ είμαι καλά! Ήρθα στην Τήνο. Έχω σπίτι στον Άγιο Σώστη. Έχω γυρίσει 30 νησιά και κατέληξα στην Τήνο. Κλείστηκα εδώ με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Το περασμένο Σάββατο έκανα μπάνιο. Έχουμε ωραία λιακάδα εδώ» είπε στην εφημερίδα On time και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, ενώ μίλησε για τον θάνατο, την τηλεόραση και την οικογένειά του.

«Είμαι στα όρια της αναχώρησης γιατί έχω κλείσει τα 90 και μερικών μηνών. Δεν πρέπει να φύγω κάποτε;» είπε. «Δε φοβάμαι το θάνατο. Εγώ θα κοιμηθώ. Οι δικοί θα κλαίνε και θα λένε “αχ, έφυγε ο Καλλιβωκάς”».

«Ζω με την γυναίκα μου, την Ιωάννα 50 χρόνια και μερικούς μήνες. Το σημαντικό είναι ότι ήταν μια γυναίκα που με καταλάβαινε και την καταλάβαινα» είπε μιλώντας για τη γυναίκα της ζωής του.

Η τελευταία του επιθυμία

«Έχω κάνει 4 τζάκια, τοποθέτησα μάρμαρα. Επί 2 χρόνια δούλευα στο σπίτι και πήγαινα στο θέατρο να… ξεκουραστώ. Πέρναγα από τα καφενεία και έλεγα: «Είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι να κάθονται στα καφενεία;».

Είναι δυνατόν; Βλέπω στα μπαράκια τους νέους να μιλάνε… Σε μπαράκια έχω πάει 15 φορές στη ζωή μου, εκ των οποίων οι 14 εκτός Αθηνών. Σε καφενείο έχω κάτσει λίγες στιγμές για να βρω εργάτες να μου δουλέψουν στο σπίτι. Δεν έχω κάτσει ποτέ μου σε καφενείο» είχε αναφέρει ο Δημήτρης Καλλιβωκάς.

«Ευτυχώς, ξεπέρασα τον καρκίνο, με έσωσε πολύ σπουδαίος γιατρός. Η αγάπη μου είναι η θάλασσα, τη λατρεύω, θα ήθελα αν γινόταν, δεν θα το κάνω βέβαια, δεν το έχω ζητήσει από τους κληρονόμους μου, να με πετάξουν στη θάλασσα. Έχω οικογενειακό τάφο και θα μπω εκεί, αλλά θα ήθελα, όχι να με κάψουν, να με πετάξουν σε ένα χωράφι και να με φανέ τα όρνια, θα είμαι πιο χρήσιμος έτσι. Από ματαιοδοξία θα μπω στον τάφο μας, ο οποίος είναι βιζαβί με τον τάφο του Σουρή, σε ωραία θέση, παλιός οικογενειακός. Ο πατέρας μου και η μάνα μου πέθαναν στα χέρια μου, ήμουν από πάνω τους, κι αυτό είναι σπουδαίο.

Έζησα την τελευταία τους στιγμή και βεβαιώθηκα ότι ο άνθρωπος αυτός είναι πεθαμένος, έτσι ξέκοψα την οποιοδήποτε συναισθηματική επαφή μαζί τους και οι επαφές μου πλέον είναι μόνο πνευματικές. Αγαπάω τον πατέρα και τη μάνα μου. θυμάμαι ότι μου έλεγε η μάνα μου: «Θα μου φέρεις βρε κανένα λουλούδι στον τάφο μου;». Δεν της πήγα ποτέ. Δεν πιστεύω ότι είναι στον τάφο, αλλά ότι είναι εδώ». είχε πει ο Δημήτρης Καλλιβωκάς.


Πηγή