Αντιτρομοκρατική: Επιχείρηση σε Αθήνα και δύο φυλακές – 8 άτομα στο προσκήνιο για τρία χτυπήματα


Αντιτρομοκρατική: Επιχείρηση σε Αθήνα και δύο φυλακές – 8 άτομα στο προσκήνιο για τρία χτυπήματα


Διαφ.


Μια μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης σε περιοχές της Αθήνας και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας. Σκοπός είναι η σύλληψη ατόμων που υποτίθεται ότι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν μεταφέρει στα κεντρικά της ΓΑΔΑ οκτώ άτομα που υποτίθεται ότι σχετίζονται ή εξετάζεται η εμπλοκή τους σε τρεις επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη περιέχει λεπτομέρειες για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγα λεπτά μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σταθμευμένο ΙΧ και δημιουργώντας κρατήρα.
Η δεύτερη υπόθεση για την οποία εξετάζεται η εμπλοκή τους αφορά στην έκρηξη χειροβομβίδας σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου που είχε γίνει στις αρχές του περασμένου Ιουλίου.

 Αντιτρομοκρατική: Επιχείρηση σε Αθήνα και δύο φυλακές - 8 άτομα στο προσκήνιο για τρία χτυπήματα
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΣΙΙΝΑΣ

Κατά την ώρα της έκρηξης, το αυτοκίνητο βρισκόταν παρκαρισμένο σε ανοιχτό χώρο στο Χαϊδάρι. Πιθανόν οι δράστες αφήσαν απασφαλισμένη χειροβομβίδα στο παρμπρίζ του μαύρου τζιπ του φυλακιστικού υπαλλήλου και εξαφανίστηκαν, ενώ η έκρηξη σημειώθηκε άμεσα μετά. Ο φυλακιστικός υπάλληλος που βρέθηκε στο στόχαστρο υπηρετεί στο Φυλακιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

Τέλος πιθανή θεωρείται η εμπλοκή των ατόμων και σε επίθεση που είχε γίνει στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου στην είσοδο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά.

Εκείνο το πρωί, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε κληθεί στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, αναφέροντας ότι είχε ακούσει μια ισχυρή έκρηξη. Αργότερα διαπίστωσε ζημιές στην τοιχοποιία και στο εσωτερικό της γκαραζόπορτας.

Δίπλα στο μοτέρ της γκαραζόπορτας βρέθηκε μικρός κρατήρας καθώς και διασκορπισμένα καλώδια. Από την ΕΛ.ΑΣ. είχε διαπιστωθεί πως η έκρηξη οφειλόταν σε εκρηκτική ύλη που είχε τοποθετηθεί από την μέσα πλευρά στο μοτέρ του γκαράζ.

Την ευθύνη για τα χτυπήματα αυτά είχε αναλάβει η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».


Πηγή