«Σούζα» ο Τάσος Αρνιακός: «Μεταβολή και προσοχή σε αυτό που έρχεται…»


«Σούζα» ο Τάσος Αρνιακός: «Μεταβολή και προσοχή σε αυτό που έρχεται…»


Διαφ.


Καιρός: Μίνι… φθινόπωρο από την Πέμπτη (29/2) προβλέπει ο Τάσος Αρνιακός, με βροχές, καταιγίδες, αλλά νοτιάδες παντού.

Ο μετεωρολόγος του ANT1 πάντα μιλά με μετρημένα λόγια για την προοπτική του καιρού. Και σήμερα, ήταν ξεκάθαρος για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. «Δυστυχώς, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει και τους επόμενους μήνες» το μήνυμά του, ενώ αφήνει ανοικτό ένα ενδεχόμενο να κρυώσει κάπως ο καιρός από τις 5-6 Μαρτίου και μετά.

Όσα λέει ο Τάσος Αρνιακός για την επερχόμενη κακοκαιρία:

Και το όνομα αυτής «Δωροθέα»: Αποκάλυψε τα πάντα για τη νέα κακοκαιρία ο Θοδωρής Κολυδάς!

Στη νέα κακοκαιρία αναφέρεται σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. «Το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται αύριο (28/2) στη Κεντρική Μεσόγειο, έχει ονομαστεί Dorothea από το Group Κεντρικής Μεσογείου της Eumetnet.

Το σύστημα αυτό θα αρχίζει να επηρεάζει και τη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης και κυρίως την Παρασκευή με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Πάντως η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά», αναφέρει την ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

«Θύελλα» από την Χριστίνα Σούζη: «Ενισχύονται οι νοτιάδες και θα δούμε…»

Η Χριστίνα Σούζη έκανε την πρόγνωσή της για τον καιρό του επόμενου 24ώρου, με την έμπειρη μετεωρολόγο να αναφέρεται σε έντονα φαινόμενα, καθώς και ανέμους που θα ενισχυθούν, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, με τον Γιάννη Καλλιάνο να κινείται σε παρόμοιο μήκος κύματος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, σε αρκετά σημεία της χώρας σήμερα (27/2) θα υπάρξουν βροχές, με τους ανέμους να πνέουν έως και τα 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς. Λιγότερο έντονοι θα είναι οι άνεμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όμως στο Αιγαίο την Τετάρτη (28/2) οι νοτιάδες θα ενισχυθούν.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Καιρικό «κοκτέιλ» του Γιάννη Καλλιάνου: «Με τους ανέμους και τις βροχές που θα επικρατήσουν το επόμενο 24ωρο είναι λογικό να…»

Ο Γιάννης Καλλιάνος μας προειδοποιεί για ένα καιρικό «κοκτέιλ», που θα συναντήσουμε το επόμενο 24ωρο, το οποίο θα έχει υγρασία λόγω νοτιάδων, ανεβασμένη θερμοκρασία, βροχές και αφρικανική σκόνη, με τον Τάσο Αρνιακό να βλέπει επίσης τον κίνδυνο.

Όπως αναφέρει στη σημερινή (27/2) πρόγνωση, από την δυτική Μακεδονία μέχρι και τα κεντρικά της Πελοποννήσου θα σημειωθούν πυκνές νεφώσεις, όπου όμως δεν θα δώσουν βροχές.

Αντιθέτως, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στα βορειοανατολικά της Πελοποννήσου ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές ασθενούς και μέτριας έντασης. Δεν θα βρέξει στα περισσότερα τμήματα της κεντροανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα είναι στους 18-19 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 16-19 βαθμούς στα βόρεια, στους 18-20 βαθμούς στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στους 18-19 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα . Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι με τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.


Πηγή