Άγρια επέκταση κακοκαιρίας από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Τόξο νερού όλη τη μέρα…»


Άγρια επέκταση κακοκαιρίας από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Τόξο νερού όλη τη μέρα…»


Διαφ.


Σε τρεις μεγάλες περιοχές θα χωριστεί η χώρα, πριν εισέλθει σε αυτή η κακοκαιρία «Δωροθέα», σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες στα δυτικά, ενώ οι ενδιάμεσες περιοχές (ένα τόξο από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την ανατολική Πελοπόννησο) θα έχει σε κάποια μόνο διαστήματα τοπικές βροχές μέτριας έντασης.

Ωστόσο, από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή θα πέσει αρκετό νερό σε όλη τη χώρα, με άγρια επέκταση της κακοκαιρίας. Για την παραπάνω εξέλιξη έχουν προειδοποιήσει αισίως πλέον όλοι οι μετεωρολόγοι, ενώ την ίδια ώρα θα παραμείνουν πολύ υψηλές, για την εποχή, οι θερμοκρασίες σε όλη την επικράτεια.

Αναλυτικότερη πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο στο δελτίο του MEGA:

Και το όνομα αυτής «Δωροθέα»: Αποκάλυψε τα πάντα για τη νέα κακοκαιρία ο Θοδωρής Κολυδάς!

Στη νέα κακοκαιρία αναφέρεται σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. «Το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται αύριο (28/2) στη Κεντρική Μεσόγειο, έχει ονομαστεί Dorothea από το Group Κεντρικής Μεσογείου της Eumetnet.

Το σύστημα αυτό θα αρχίζει να επηρεάζει και τη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης και κυρίως την Παρασκευή με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Πάντως η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά», αναφέρει την ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

«Θύελλα» από την Χριστίνα Σούζη: «Ενισχύονται οι νοτιάδες και θα δούμε…»

Η Χριστίνα Σούζη έκανε την πρόγνωσή της για τον καιρό του επόμενου 24ώρου, με την έμπειρη μετεωρολόγο να αναφέρεται σε έντονα φαινόμενα, καθώς και ανέμους που θα ενισχυθούν, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, με τον Γιάννη Καλλιάνο να κινείται σε παρόμοιο μήκος κύματος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, σε αρκετά σημεία της χώρας σήμερα (27/2) θα υπάρξουν βροχές, με τους ανέμους να πνέουν έως και τα 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς. Λιγότερο έντονοι θα είναι οι άνεμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όμως στο Αιγαίο την Τετάρτη (28/2) οι νοτιάδες θα ενισχυθούν.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:


Πηγή