Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει ο σύντροφος της Ιφιγένειας Μήτσκα – «Την είδα να είναι μισή μέσα στο βαγόνι»


Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει ο σύντροφος της Ιφιγένειας Μήτσκα – «Την είδα να είναι μισή μέσα στο βαγόνι»


Διαφ.


Καθηλωτικές είναι οι περιγραφές του Φάνη Ξανθόπουλου, συντρόφου της Ιφιγένειας Μήτσκα, που υπήρξε θύμα της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη. Ο νεαρός μίλησε στην εκπομπή «Live News» το απόγευμα της Τετάρτης (28/2).

«Είχαμε πάει ένα τριήμερο στην Αθήνα και μέχρι εκείνη τη στιγμή περνούσαμε πολύ όμορφα. Ήμασταν στο τρίτο βαγόνι. Μετά, στη σύγκρουση, ήμουν μέσα στο βαγόνι, απλώς είχα πεταχτεί πιο μπροστά. Η Ιφιγένεια ήταν η μισή εντός και η μισή εκτός. Ήμασταν ακριβώς πάνω από τα βαγόνια που είχαν πάρει φωτιά και την Ιφιγένεια να είναι εκεί δίπλα», είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: «Aκούω ακόμα ουρλιαχτά και κοιμάμαι με ανοιχτό φως» – Συγκλονίζει ο επιζών Ορέστης Παπαζήσης ένα χρόνο μετά το δυστύχημα (video)

Και συμπλήρωσε στην εξιστόρησή του: «Δεν πρόλαβα να καταλάβω τίποτα, ακούσαμε ένα μπαμ κι από εκεί και πέρα ακούγαμε τον κόσμο να ουρλιάζει. Φωνάζαμε για βοήθεια και μετά από λίγη ώρα ήρθε ένα παιδί, ο Γιάννης, που είχε βρει τυχαία το κινητό μου, όπου βοήθησε και σηκώσαμε την Ιφιγένεια. Μετά κάλεσα τον πατέρα μου, για να του πω τι συνέβη».

Στη συνέχεια, ο σύντροφος της Ιφιγένειας, μετά το τηλεφώνημα που είχε με τον πατέρα του, προσπάθησε να γυρίσει ξανά στο σημείο που ήταν η σύντροφός του, αλλά δεν του επετράπη καθώς ήταν και ο ίδιος τραυματισμένος, όπως ανέφερε.

Ερωτηθείς για το πώς είναι σήμερα, ο νεαρός απάντησε: «Ένα κομμάτι μου έχει μείνει εκεί. Ουσιαστικά, αποφεύγω να θυμάμαι, γιατί αλλιώς θα μείνω εκεί».

Τέμπη: «Το σπίτι μας έγινε νεκροταφείο» – Τα σπαρακτικά λόγια μιας μάνας στο μνημόσυνο του παιδιού της

Σπαρακτικές είναι οι στιγμές από το μνημόσυνο ενός έτους για τις 57 ψυχές που χάθηκαν μέσα σε μια στιγμή στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι συγγενείς, κρατώντας λουλούδια στα χέρια για να τιμήσουν τους ανθρώπους τους, δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους όταν βρέθηκαν στο σημείο που έγινε το δυστύχημα.

Μνημόσυνο ενός έτους από το δυστύχημα των Τεμπών

Δραματικά ήταν τα λόγια των μανάδων αλλά και των πατέρων, που καθημερινά βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά. Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκαν και επιζώντες, που θυμήθηκαν ξανά τον εφιάλτη εκείνης της νύχτας.

«Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο. Σου ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη που σε έφερα σε αυτόν τον απάνθρωπο κόσμο και δεν κατάφερα να σε σώσω. Είχες τη δίψα για ζωή και όλοι αυτοί δε σ’ άφησαν. Πριγκίπισσά μου θα τραγουδάς στους ουρανούς με τους αγγέλους», ήταν τα συγκλονιστικά λόγια μιας μητέρας που έχασε το κορίτσι της στα Τέμπη. Παράλληλα, «Η κόρη μου έκοψε εισιτήριο θανάτου, θέλω δικαίωση» – Σπαράζει η μητέρα της Κλαούντια Λάτα έναν χρόνο μετά την τραγωδία


Πηγή