Τέμπη: Το «σκοτεινό» μυστήριο της έκρηξης – Νέος πραγματογνώμονας μετά τον εντοπισμό ουσιών που δε θα έπρεπε να υπάρχουν στο τρένο (video)


Τέμπη: Το «σκοτεινό» μυστήριο της έκρηξης – Νέος πραγματογνώμονας μετά τον εντοπισμό ουσιών που δε θα έπρεπε να υπάρχουν στο τρένο (video)


Διαφ.


Στον διορισμό νέου πραγματογνώμονα αναμένεται να προχωρήσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπαϊκάμης που χειρίζεται την ανάκριση για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Ο ανακριτής οδηγείται στην απόφαση αυτή μετά την πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από συγγενείς θυμάτων, ο οποίος εντόπισε την ύπαρξη ουσιών που δεν θα έπρεπε να μεταφέρονται με το τρένο.

Ωστόσο, επειδή τις ουσίες αυτές δεν είχε εντοπίσει η πρώτη δικαστική πραγματογνωμοσύνη, ο ανακριτής αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε ορισμό νέου πραγματογνώμονα προκρίνουν να ρίξει «φως» στην υπόθεση σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των μοιραίων τρένων.

Στο μεταξύ, έχουν υποβληθεί στον εφέτη ανακριτή αιτήματα από συγγενείς θυμάτων για άμεση αποστολή της εύφλεκτης ύλης που έχει εντοπιστεί σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί με ασφάλεια να πιστοποιήσει τι ήταν και αν συνέβαλε στην τραγωδία, ενώ αιτήματα και για βίντεο, τμήματα των οποίων έχουν σβηστεί, για τα οποία ζητείται να σταλούν σε ειδικό εργαστήριο στο Λονδίνο που μπορεί να επανακτήσει όλα τα σβησμένα δεδομένα.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι υπογραφές στο ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού – Μάχη για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών (video)

Ένας χρόνος πέρασε από εκείνη την νύχτα που “δεν ξημέρωσε”…και η χώρα βυθίστηκε στο πένθος όταν η εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούεται με το Intercity 62 όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, ενώ ένας ακόμη αγνοείται.

Σήμερα, ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, πάνω από 1.000.000 υπογραφές συγκεντρώνει το ψήφισμα για την απόδοση ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών.

Η συγκλονιστική ανταπόκριση του κόσμου στο ψήφισμα των συγγενών θυμάτων και της προέδρου του συλλόγου Τέμπη 2023, Μαρίας Καρυστιανού, συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή 1,017,297 υπογραφές και ο επόμενος στόχος είναι το 1.500.000!

Οι υπογράφοντες στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά της συγκάλυψης ζητώντας από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Νέο αποκαλυπτικό βίντεο-ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά τη φονική σύγκρουση – «Βοήθεια, είμαστε από κάτω, βοήθεια…» (video)


Πηγή