Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν ξέραμε τι είχε γραφτεί» – Η απάντηση του Φρουραρχείου της Βουλής για το σβήσιμο των ονομάτων των νεκρών


Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν ξέραμε τι είχε γραφτεί» – Η απάντηση του Φρουραρχείου της Βουλής για το σβήσιμο των ονομάτων των νεκρών


Διαφ.


Έντονες αντιδράσεις, και δικαίως, έχει φέρει η απόφαση να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη, όπως είχαν εκείνα γραφτεί με μπογιά στο Σύνταγμα, καθώς αυτό συνέβη σε μόλις μερικές ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται πηγές του Φρουραρχείου της Βουλής, αξιωματικός της υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων ότι υπάρχουν συνθήματα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η απάντηση του Φρουραρχείου για το σβήσιμο των ονομάτων στο Σύνταγμα

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι κατ’ εντολή του φρούραρχου δόθηκε η εντολή να σβηστούν όλα τα συνθήματα που είχαν γραφτεί στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, αλλά δεν είχαν τη γενική εικόνα για το τι γράφουν αυτά τα συνθήματα.

«Κάθε φορά που γίνονται πορείες στο κέντρο της Αθήνας και γράφονται συνθήματα, αυτά σβήνονται με πάγια εντολή», φέρονται να ισχυρίζονται πρόσωπα από το Φρουραρχείο της Βουλής.

Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής, σύμφωνα με όσα επικαλούνται οι ίδιες πηγές της ΕΡΤ, δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο άνθρωπος που καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού για την εντολή μπαζώματος στο σημείο του δυστυχήματος

Η τραγωδία των Τεμπών πάντοτε θα αποτελεί ένα εθνικό πένθος, ένα εθνικό τραύμα, με τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα κι ένα εξ αυτών αφορά το ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα, στο σημείο του δυστυχήματος.

Σε δηλώσεις της, η Μαρία Καρυστιανού εξηγεί πως προέκυψε το μπάζωμα του χώρου πριν γίνει οποιαδήποτε έρευνα από τις αρχές, με αποτέλεσμα φυσικά να αλλοιωθούν ή να εξασφανιστούν στοιχεία από το τραγικό συμβάν, τη στιγμή που το ψήφισμά της πέρασε το 1.000.000 ψήφους.

Συγκεκριμένα, η ίδια αναφέρει ότι έστειλε εξώδικο στον πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, καθώς είχε μάθει ότι το μπάζωμα έγινε από την περιφέρεια. Στη συνέχεια, έλαβε γραπτή απάντηση από τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος ανέφερε πως «ακολουθούσε εντολές» και ότι αυτές ήρθαν από τον νυν υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης, Χρήστο Τριαντόπουλο μετά από δύο συνεδριάσεις που έγιναν για να καταλήξει στην απόφαση του.

Όπως εξηγεί και στο βίντεο, «εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι «Εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή».

Στην συνέχεια, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι «αυτό το έγγραφο υπάρχει στην δικαιοσύνη και δεν έχει γίνει τίποτα;» και απαντάει η μητέρα ενός εκ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος «Τίποτε!».

Η απάντηση του Κώστα Αγοραστού στους ισχυρισμούς

Ο Κώστας Αγοραστός διαψεύδει τους συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, το οποίο επικαλείται επικοινωνία που είχε με τον πρώην περιφερειάρχη, ο ίδιος ανέφερε: «Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, δεν ενέπλεξα τον κ. Τριαντόπουλο».

Κατόπιν τούτου, ο κ. Αγοραστός ερωτήθηκε αν διαψεύδει την Μαρία Καρυστιανού και εκείνος επέμεινε ότι: «Σας είπα, ότι τίποτα δεν ισχύει από όσα λέγονται. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, ούτε να σχολιάσω».

Τέλος, όταν ζητήθηκε η θέση του για το τραγικό συμβάν και η εικόνα που ο ίδιος έχει για το τι έγινε την επόμενη μέρα του δυστυχήματος, ο πρώην περιφερειάρχης ανέφερε: «Θα αποδειχτούν όλα εν καιρώ».


Πηγή