Δημοσκόπηση Opinion Poll: Τεράστια έκπληξη με 5 κόμματα σε διψήφιο ποσοστό – Ανατρέπει τα πάντα ο Βελόπουλος, αμετακίνητος ο Μητσοτάκης (video)


Δημοσκόπηση Opinion Poll: Τεράστια έκπληξη με 5 κόμματα σε διψήφιο ποσοστό – Ανατρέπει τα πάντα ο Βελόπουλος, αμετακίνητος ο Μητσοτάκης (video)


Διαφ.


Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24, σε ό,τι αφορά στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Εκεί πέντε κόμματα εμφανίζονται σε διψήφιο ποσοστό, ενώ το δεύτερο με το πέμπτο κόμμα απέχουν μόλις 3,8 μονάδες αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά για την κατάληψή της. Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 33,9%, ενώ το ΠΑΣΟΚ στο 13,9%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9% και η Ελληνική Λύση στην τέταρτη θέση με 10,2%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ, με ένα ιδιαίτερα όμως ανεβασμένο ποσοστό στο 10,1%.

Στο 4,2% ακολουθεί η Νίκη, στο 3,5% η Πλεύση Ελευθερίας, στο 3,3% η Νέα Αριστερά. Οι Σπαρτιάτες βρίσκονται στο 2,7% και το ΜέΡΑ25 στο 2,6%.

δημοσκοπηση-οπινιον-πολ-29-2
Πρόθεση ψήφου

Σε ερωτήματα που αφορούν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, οι πολίτες θεωρούν ότι το Συνέδριο δεν ενίσχυσε το κόμμα. Συγκεκριμένα το 59,9% θεωρεί ότι δεν το ενίσχυσε καθόλου, το 16,5% απαντά «λίγο». «Αρκετά» απαντά το 10,7% και «πολύ» το 4,3%.

Οι πολίτες θεωρούν ακόμα ότι η απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ να μην πάει σε νέες κάλπες ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 57,9%, ενώ μάλλον τον ενίσχυσε λέει το 22,1%. Μάλλον όχι και όχι, δηλώνει το 18,5%. Οι πολίτες θεωρούν ότι τα φαινόμενα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν σε ποσοστό 75,5%, ενώ παράλληλα πιστεύουν ότι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν βοήθησε σε ποσοστό 66,7%.

Κυριάκος Μητσοτάκης για ακρίβεια: «Έρχονται μειωμένες αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα και αύξηση του κατώτατου μισθού»

Τη βέλτιστη δυνατή καθημερινότητα έθεσε ο πρωτεύον θέμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα της ακρίβειας, προαναγγέλλοντας ότι με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει «προσδοκούμε στις αρχές Μαρτίου μειωμένες αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα». Το ίδιο ανακοίνωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μία ημέρα πριν.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Εξελίσσεται εδώ και μήνες μια διαρκής παρέμβαση, καθώς ακόμα ο πληθωρισμός αντιστέκεται σε ορισμένα είδη. Έχουμε βάλει όριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, όπου είχαμε αδικαιολόγητες αυξήσεις.

Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων θα φανούν σταδιακά, καθώς πρόκειται για μια βαθιά διαρθρωτική παρέμβαση στην αγορά.

Προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα να είναι μειωμένες από τις αρχές Μαρτίου, και άρα, και οι τελικές επί αυτών των μειωμένων.

Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσουμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου.

Οι παρεμβάσεις αυτές επί των εισοδημάτων θα αποτελέσουν αποφασιστική απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας, που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Χρειαζόμαστε και στοχευμένα μέτρα που απαντούν σε επίκαιρες ανάγκες, για αυτό και δεν υποτιμούμε διαρθρωτικές στρεβλώσεις και πιστεύω ότι σίγουρα θα έχουμε αποτελέσματα το επόμενο διάστημα.

Θυμίζω ότι έχουν γίνει παρπάνω από 20.000 έλεγχοι και έχουμε εισπράξει πρόστιμα ύψους 12 εκατ. ευρώ».


Πηγή