Λάβροι στην ΝΔ κατά Παππά: «Ρητορική Κασιδιάρη – Να τον καταδικάσει ο Κασσελάκης»


Λάβροι στην ΝΔ κατά Παππά: «Ρητορική Κασιδιάρη – Να τον καταδικάσει ο Κασσελάκης»


Διαφ.


Ο Νίκος Παππάς είπε αρκετά, που συζητήθηκαν στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», με την Νέα Δημοκρατία να αντιδρά έντονα και να εκδίδει ανακοίνωση εναντίον του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

H ΝΔ τον κατηγορεί για ακραία ρητορική μίσους και πολιτική τυμβωρυχία, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ως κυρίαρχη τάση τον «πολακισμό» αποκτά ρητορική Κασιδιάρη και καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να καταδικάσει όσες φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ αρθρώνουν χυδαίο λόγο, τη στιγμή που βρίσκονται σε μεγάλες εσωτερικές κόντρες.

Η ανακοίνωση της ΝΔ εναντίον του Παππά

«Έχοντας ως κυρίαρχη τάση του τον πολακισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά πλέον ρητορική Κασιδιάρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά και έχει ως κυρίαρχη τάση του τον πολακισμό, αποκτά πλέον ρητορική Κασιδιάρη.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε λόγο για «κυβέρνηση δολοφόνων» και «κυβέρνηση που βιάζει τη Δημοκρατία» και είπε ότι συμφωνεί με τις «κρεμάλες», ζητώντας από τους πολίτες όταν έρθει η ώρα της κάλπης «να τιμωρήσουν τους δολοφόνους». Ταυτόχρονα, επιτέθηκε και στους ψηφοφόρους, αποκαλώντας τους «βολεμένους» και κατηγορώντας τους πως έχουν ευθύνη για τον τρόπο που ψηφίζουν…

Το κόμμα που έστηνε θλιβερά τηλεοπτικά σόου, ενώ αποδεδειγμένα γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, χρησιμοποιεί σήμερα ακραία ρητορική μίσους και επιδίδεται σε πολιτική τυμβωρυχία για την τραγωδία των Τεμπών.

Έχουμε καθήκον να αποτρέψουμε το μίσος και την τοξικότητα στον δημόσιο λόγο.

Καλούμε τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει και να απομονώσει στο εσωτερικό του κόμματός του φωνές που αρθρώνουν τόσο χυδαίο λόγο.

Εάν δεν το πράξει, θα αποδείξει ότι είναι ο ενορχηστρωτής ενός σχεδίου διχασμού της κοινωνίας μας, που παραπέμπει στην «σκοτεινή» περίοδο 2015-2019, την οποία η Ελλάδα έχει ευτυχώς αφήσει οριστικά πίσω της.

Η Δικαιοσύνη ερευνά όλες τις πτυχές της τραγωδίας ώστε να δώσει τις απαντήσεις και να τιμωρηθούν οι ένοχοι».

Πρώτη δημόσια τοποθέτηση Τσίπρα μετά την παραίτησή του: «Δε σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να διαπραγματευτώ την παρουσία μας στην ΕΕ και στο ευρώ»

Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση έκανε ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.

«Ποτέ δε σκέφτηκα να διαπραγματευτώ την παρουσία μας στην Ευρώπη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι οι χειρισμοί στο θέμα τόσο των υποκλοπών, όσο και των τηλεοπτικών αδειών ήταν ατυχείς.

Ειδικότερα, μιλώντας στο συνέδριο για τη συμπλήρωση 50 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, που οργανώνει η «Καθημερινή» μαζί με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, το Hellenic Observatory European Institute του LSE και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και συζητώντας με τη δημοσιογράφο Ξένια Κουναλάκη, είπε μεταξύ άλλων ότι και η Αριστερά παραγνώρισε τους κινδύνους της οικονομίας. «Αφεθήκαμε στο αφήγημα της δήθεν θωρακισμένης οικονομίας».

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το Δημοψήφισμα, ο κ.Τσίπρας απάντησε: «Ούτε μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου να διαπραγματευτώ την παρουσία της χώρας στην Ε.Ε. και στο ευρώ. Ήταν μια δραματική στιγμή, αλλά ήταν η κατάληξη μιας μακράς περιόδου λιτότητας και αδυναμίας της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Είχαμε μια λαϊκή εντολή διαπραγμάτευσης για να υπάρξει μια βιώσιμη προοπτική εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

«Υπήρχαν πρόσωπα και δυνάμεις που φλέρταραν με την ανάγκη η χώρα να βγει από το ευρώ», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η χώρα δεν μπορούσε να προχωρήσει χωρίς μια νέα δανειακή σύμβαση. «Η ηγεσία της Ευρώπης δεν τολμούσε να κάνει ένα βήμα πίσω, το δημοψήφισμα δραματοποίησε τις εξελίξεις και έδωσε τη δυνατότητα και στις δύο πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω. Εμείς κάναμε μεταρρυθμίσεις με πολιτικό κόστος. Η ευρωπαϊκή ηγεσία έδωσε την προοπτική διεξόδου με την αναδιάρθρωση του χρέους. Φέραμε ένα Μνημόνιο, εγκλωβιστήκαμε σε πρόσωπα που είχαν προσωπικές ατζέντες».

Ο κ.Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «για την κυβέρνησή μου είμαι περήφανος για 3 πράγματα: 1) για την έξοδο από το Μνημόνιο, 2) για τη Συμφωνία των Πρεσπών, 3) για το γεγονός ότι παρά τις δύσκολες στιγμές, η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εντιμότερη της Μεταπολίτευσης όσον αφορά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

Πρώτη δημόσια τοποθέτηση Τσίπρα μετά την παραίτησή του

Αλέξης Τσίπρας: Στη Novartis και στις τηλεοπτικές άδειες η διαχείρισή μας ήταν ατυχής

Παραδέχομαι ότι στην υπόθεση Novartis και στην υπόθεση τηλεοπτικών αδειών, η διαχείρισή μας ήταν ατυχής.
Οι προθέσεις μας ήταν αντίθετες.
Η πρόθεσή μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ευνομούμενο πλαίσιο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Στην υπόθεση Novartis είχαμε ένα μεγάλο σκάνδαλο, η πρόθεση μας να μην παρέμβουμε σε αυτό το σκάνδαλο, έδινε την εντύπωση ότι βάζαμε στο ίδιο τσουκάλι ανθρώπους που ενδεχομένως είχαν εμπλοκή, με ανθρώπους που δεν είχαν.

Υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς μας. Δεν είναι δόκιμη η σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το Κράτος Δικαίου.

Αν υπήρχε κατά τη διακυβέρνησή μου το σημερινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δεν θα μπορούσα να σταθώ όυτε μια ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ίδιο ισχύει και για τις παρακολουθήσεις.

Ο κ.Τσίπρας ως τέκνο της μεταπολίτευσης, αφού ο ίδιος γεννήθηκε τέσσερις μέρες από την παλινόρθωση της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στο κλίμα προσμονής μέσα στο οποίο μεγάλωσε. Είπε μεταξύ άλλων:

  • Γεννήθηκα 4 ημέρες μετά τη Μεταπολίτευση, έχω μνήμες από το 1980 και μετά. Το ωστικό κύμα της Μεταπολίτευσης κράτησε πολλά χρόνια, θυμάμαι ως παιδάκι την προσμονή των μεγάλων αλλαγών. Θυμάμαι το βράδυ των εκλογών του 1981.
  • Η πολιτική είχε μπει σε κάθε σπίτι και σε κάθε συνείδηση εκείνη την εποχή.
  • Η στιγμή της Μεταπολίτευσης ήταν μια μεγάλη τομή
  • Η στιγμή αυτή θεμελιώθηκε στο πλαίσιο δύο τραυμάτων: της τραγωδίας στην Κύπρο και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πρώτη δημόσια τοποθέτηση Τσίπρα μετά την παραίτησή του

Οδηγηθήκαμε, είπε, στην κρίση λόγω της προδοσίας των αξιών της μεταπολίτευσης:

  • Αυτά τα 50 χρόνια υπήρξαν σημαντικές χαμένες ευκαιρίες
  • Η πρώτη αφορά την οικονομία, η δεύτερη τη λειτουργία των θεσμών και του Κράτους Δικαίου.
  • Δεν πετύχαμε ένα ουσιαστικό αναπτυξιακό άλμα αυτά τα 50 χρόνια.
  • Η χώρα οδηγήθηκε σε μια πρωτοφανή κρίση χρεοκοπίας και πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες αυτής της κρίσης.
  • Πολλοί είπαν ότι οδηγηθήκαμε στην κρίση εξαιτίας της αποτυχίας της Μεταπολίτευσης.
  • Εγώ θα πω ότι οδηγηθήκαμε λόγω της προδοσίας των αξιών της Μεταπολίτευσης.
  • ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ίσες ευθύνες γιατί πρόδωσαν τις δικές τους ιδεολογικές αρχές.
  • Μετατράπηκαν σε κόμματα δίχως συνεκτική ιδεολογία.
  • Η χώρα σταμάτησε να παράγει και σταμάτησε να φορολογεί.
  • Η ΝΔ αναθεώρησε μια βασική αρχή της ταυτότητάς της που ήταν η χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

1) Συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ξένια Κουναλάκη (Δημοσιογράφο της Καθημερινής)

2) Τα επόμενα 50 χρόνια είναι ασφαλής η Δημοκρατία; Είναι η Ελλάδα μεταρρυθμίσιμη;

Συζήτηση των Γιάννη Στουρνάρα (Διοικητής, Τράπεζα της Ελλάδος), Kevin Featherstone (Καθηγητής της Έδρας Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, London School of Economics), Στάθη Καλύβα (Κάτοχος της Έδρας Gladstone, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης [pipeline] Εταίρος (fellow) του Κολλεγίου All Souls), Γιώργου Παγουλάτου (Πρέσβης της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)) και Χριστίνας Κουλούρη (Πρύτανης, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών). Συντονιστής: Hugo Dixon, Δημοσιογράφος, Reuters

3) Συζήτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου (Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας) με την Ελένη Παπούλια (Εκτελεστική Διευθύντρια, Minda de Gunzburg Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ) και τον Μιχάλη Τσιντσίνη (Δημοσιογράφος Καθημερινής).


Πηγή