Ο πρώτος γάμος ομοφύλων στη Νέα Σμύρνη: Υποδεχθήκαμε τους κυρίους, ανεγνώσθη ο όρκος, έπεσαν οι υπογραφές


Ο πρώτος γάμος ομοφύλων στη Νέα Σμύρνη: Υποδεχθήκαμε τους κυρίους, ανεγνώσθη ο όρκος, έπεσαν οι υπογραφές


Διαφ.


Τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης, ενεργά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 20 χρόνια και έχουν τρία παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Ενοχλημένος ο Μιχάλης Οικονόμου με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: «Είμαι βαθιά θιγμένος και προσβεβλημένος»

Ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης για τον πρώτο γάμο ομοφύλων
Ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης και αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους στον δήμο, Κώστας Αναγνωστόπουλος, που τέλεσε τον γάμο, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ERTNews, σημειώνοντας πως η διαδικασία ήταν ίδια με αυτήν του γάμου ετερόφυλου ζευγαριού. «Οι διαδικασίες είναι ακριβώς οι ίδιες. Η μόνη προσαρμογή που έγινε ήταν στη φόρμα από το υπουργείο, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία και στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στον δήμο».

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους στον δήμο, το ζευγάρι είναι δημότες Νέας Σμύρνης, ενός δήμου που, όπως τόνισε, «είναι πάντα στην αιχμή της πρωτοπορίας και υποδέχεται πάντα πρώτη τις θετικές κοινωνικές αλλαγές».

Πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων

Για τον πολιτικό γάμο του ομόφυλου ζευγαριού ανέφερε πως «τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαμε τον γάμο τους, τους υποδεχθήκαμε. Μετά συνέχισε η διαδικασία με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων».

«Κανένας από τον δήμο δεν ήθελε να υπεκφύγει από το να τελέσει τον γάμο -Όλοι τον αγκάλιασαν με ευαισθησία»
«Εγώ ως επικεφαλής των γάμων είχα και τη συνδρομή της αναπληρώτριας αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, που ήταν και αυτή παρούσα στην τελετή, της κυρίας Γαλανοπούλου, και κανένας δεν προφασίστηκε κάτι ή ήθελε να υπεκφύγει από το να τελέσει αυτή την τελετή. Ίσα-ίσα που όλοι έδειξαν ενδιαφέρον και το αγκάλιασαν με ευαισθησία» τόνισε και επισήμανε: «Επιτέλους αποκτά και νομική υπόσταση η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων, που είναι μια μακροχρόνια σύνδεση. Και, επιτέλους, απέναντι στο Σύνταγμα όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι σε σχέση με το ζήτημα του γάμου».

«Επίσημο ενδιαφέρον για τέλεση και άλλου γάμου ομόφυλου ζευγαριού στον Δήμο Νέας Σμύρνης δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί», ενημέρωσε.

Από τους δημότες Νέας Σμύρνης δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες αντιδράσεις στην τέλεση του γάμου του ομόφυλου ζευγαριού, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος και σημείωσε: «Η κοινωνία ήταν ώριμη, αλλά ιδιαίτερα η κοινωνία της Νέας Σμύρνης, που έχει και μια κουλτούρα που προέρχεται από τον πολιτισμό των προσφύγων κ.λπ., που φέρνει όλες αυτές τις προοδευτικές ιδέες και τις ανοιχτές κοινωνίες, ιδιαίτερα εδώ δεν αντιμετωπίσαμε κάποιες αντιδράσεις».

Πήρε θέση η Άννα Μαρία Ψυχαράκη: «Μήπως χρησιμοποιούν τους ΛΟΑΤΚΙ σαν δόλωμα και τα παιδιά από τα ιδρύματα σαν πειραματόζωα;»

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Άννα Μαρία Ψυχαράκη στο «Secret», αναφερόμενη μέσα σε όλα, στις ευρωεκλογές και στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Σε παλαιότερη συνέντευξη που µας είχες παραχωρήσει είχες δηλώσει την έντονη επιθυμία σου να ασχοληθείς µε την πολιτική, πράγμα που ακόμη δεν έχουμε δει από εσένα. Αναθεώρησες ή σκοπεύεις να ασχοληθείς µε τις ευρωεκλογές;

Είναι μια επιθυμία που εύχομαι να καταφέρω να εκπληρώσω. Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές είχα προτάσεις από όλες τις παρατάξεις της πόλης µου. Κατόπιν σκέψεως, αποφάσισα να µην ασχοληθώ. Διότι γνώριζα πολύ καλά πως, ακόμα και να είχα εκλεγεί, δεν θα µου επέτρεπαν να προσφέρω το αξιοκρατικό, ανθρώπινο έργο µου. Έχω ακέραιο χαρακτήρα, σε συνδυασμό µε την εντιμότητά µου, στοιχεία που δυστυχώς δεν συνάδουν µε αυτόν τον χώρο, και ειδικά σε μια κλειστή πολιτικά κοινωνία, µε ήδη μοιρασμένα τα κουκιά…

Δείτε επίσης: Χάθηκαν τα ίχνη της: Πού είναι και τι κάνει σήμερα η νικήτρια του Big Brother, Άννα Μαρία Ψυχαράκη;

Έτσι, σκέφτηκα τις ευρωεκλογές και εδώ και καιρό κάνω μια έρευνα, ώστε να βρω ένα τίμιο κόµµα, που θα αγωνιστεί αποκλειστικά για την εδραίωση και την επισφράγιση της ελληνικής ταυτότητας της χώρας µου. Όταν το βρω, τότε θα µε δείτε στη λίστα του, ως υποψήφια ευρωβουλευτίνα, που άλλη σαν εμένα δεν θα έχουν ματαδεί. Εάν δεν µε δείτε, τότε αυτομάτως θα σημαίνει πως απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειές µου. Θεωρώ πως, έτσι όπως έχει εξελιχτεί το πολιτικό σύστημα, ακέραιοι χαρακτήρες σαν εμένα θα µμπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο καλό αυτής της άλλοτε ένδοξης χώρας. Εάν υπάρχει κάποιο κόμμα που µμάχεται για τις αξίες της Ελλάδας µας, ας επικοινωνήσει μαζί µου.

Η θέση της Άννας Μαρίας Ψυχαράκη για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Ποια είναι η γνώμη σου για τον γάμο των οµόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία;

Όσον αφορά την τεκνοθεσία, είναι κάτι που ούτε καν οι ομοφυλόφιλοι είχαν ποτέ σκεφτεί. Έχω ρωτήσει πολλούς ομοφυλοφίλους. Κανένας δεν είχε σκοπό να σκεφτεί για παιδιά. Και γι’ αυτό ζητώ µε σεβασμό από την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ να αναρωτηθούν για ποιον λόγο σκέφτηκαν κάποιοι τρίτοι κάτι που ούτε καν οι ίδιοι δεν είχαν σκεφτεί… Μήπως ευεργετούν αυτόν που τους έχει βάλει στόχο, για να προκαλέσουν τον διχασμό σε μια εποχή που ο κόσμος πια τους έχει φυσικά αποδεχτεί µε αγάπη; Μήπως ο δήθεν ευεργέτης τους τούς σέρνει το χαλί κάτω από το τραπέζι, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία για κάτι άσχετο που οργανώνουν; Μήπως τους ΛΟΑΤΚΙ τους χρησιμοποιούν σαν δόλωμά και τα παιδιά από τα ιδρύματα σαν πειραματόζωα; Για ποιον λόγο να προωθούν ένα νομοθέτημα που ούτε καν το επιβάλλει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο;


Πηγή