«Λευκή αστραπή» από τον Τάσο Αρνιακό: «Τα χιόνια είναι εδώ – Η επέλαση θα κρατήσει…»


«Λευκή αστραπή» από τον Τάσο Αρνιακό: «Τα χιόνια είναι εδώ – Η επέλαση θα κρατήσει…»


Διαφ.


Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη στα νότια, χιόνια στα βόρεια ορεινά! Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 μίλησε για τη μίνι κακοκαιρία που ξεκινά από απόψε (4/3) να σκεπάζει την Ελλάδα και χτυπά σε μεγάλο βαθμό και την Αθήνα, πριν υποχωρήσει σχετικά γρήγορα. Την ίδια ώρα, το 2ωρο που χρειάζεται προσοχή στην Αττική – Χιονοπτώσεις από τα 900 μέτρα (video)

Πιο αναλυτικά:

«Θα σαρώσουν ολόκληρη τη χώρα οι βροχές και οι καταιγίδες από απόψε και μέχρι αύριο το βράδυ. Πάντως η Αττική θα πληγεί μόνο για 2-3 ώρες στο ξεκίνημα της Τρίτης. Από εκεί και πέρα, άστατος ο καιρός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, με τις καταιγίδες αύριο να κινούνται προς το Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δε θα πέσει πολύ, καθώς οι νοτιάδες θα κυριαρχήσουν, φέρνοντας και την αφρικανική σκόνη αρκετά έντονα. Χιόνια από την άλλη θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.»

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:

«Χιονισμένα» Μερομήνια για τον Μάρτιο: «Οι μέρες που θα το στρώσει στην Αθήνα…»

Δεν είναι πολύ ευοίωνες οι προβλέψεις του καιρού για το 2024, σύμφωνα με τα Μερομήνια. Πλημμύρες και ψύχος θα μας επισκεφτούν από τα μέσα Μαρτίου, ενώ αρκετές περιοχές θα δουν χιόνια αλλά και ακραία φαινόμενα. Ο Μάρτιος θα είναι πιο «γλυκός» σε σχέση με άλλες χρονιές αρχικά, ωστόσο αρκετό κρύο θα επανέλθει στις τελευταίες μέρες του.

Μερομήνια: Τι δείχνουν για το 2024

Μερομήνια: Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Μερομήνια: Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Μερομήνια: Μάιος 2024

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.


Πηγή