«Κόλαφος» για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική έρευνα για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων


«Κόλαφος» για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική έρευνα για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων


Διαφ.


Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε το θέμα της αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από την ευρωβουλευτή Αννα- Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ειδικότερα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών διατάχθηκε ποινική έρευνα που αφορά στη διαρροή των στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (emails) κατοίκων του εξωτερικού που βρέθηκαν στην κατοχή κ. Ασημακοπούλου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γ. Νούλης, θα ερευνηθούν τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου. Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αυτή, έρευνα διεξάγει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

«Θολές» δηλώσεις Μητσοτάκη για το έκτακτο επίδομα Πάσχα: «Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να μιλήσω» (video)

Λιτή απάντηση έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το έκτακτο επίδομα Πάσχα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε σε σούπερ μάρκετ.

«Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να μιλήσω για πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη. Είμαστε στην αρχή της χρονιάς και πρέπει να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς παρέκκλιση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός θόλωσε τα νερά για την επιταγή ακρίβειας, μη θέλοντας να δώσει ελπίδες στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, ωστόσο το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο βοήθημα δεν είναι απίθανο!

Οι επικρατέστεροι δικαιούχοι για το έκτακτο επίδομα Πάσχα:

1ον. 1.055.000 Χαμηλοσυνταξιούχοι

* Έκτακτο βοήθημα: 150 – 200 €

* Προϋπόθεση: Κύρια σύνταξη έως 700 €

2ον. 800.000 Οικογένειες με παιδιά

* Έκτακτο βοήθημα: Μιάμιση μηνιαία δόση

* Προϋπόθεση: Εγκεκριμένη αίτηση Α21

3ον. 210.000 ευάλωτα νοικοκυριά

* Δικαιούχοι: Ελαχ. Εγγυημένου Εισοδήματος

* Έκτακτο βοήθημα: 50% μηνιαίου επιδόματος

4ον. 225.000 Άτομα με αναπηρία

* Δικαιούχοι: Προνοιακού ΟΠΕΚΑ

  • Έκτακτο βοήθημα: 150 – 200 €


Πηγή