Δεν ξανάγινε εδώ και 4 χρόνια: Πρώτη εφημερία στον Ευαγγελισμό χωρίς εισαγωγή κρούσματος Covid!
Χωρίς καμία εισαγωγή ασθενούς με κορωνοϊό έκλεισε η χθεσινή εφημερία στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.
Ειδικότερα, ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως είναι «ελπιδοφόρο» ότι δεν σημειώθηκαν νέες εισαγωγές με Covid-19 στον Ευαγγελισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της πανδημίας».
Ο κ. Γρηγορόπουλος έγραψε χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά μετά από 4 ολόκληρα χρόνια κλείσαμε την εφημερία με μηδενικές εισαγωγές Covid! Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τέλος της πανδημίας, αλλά είναι πραγματικά ελπιδοφόρο. Προσεχώς θα έχουμε περισσότερα στοιχεία ώστε να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα».
#IndianNavy‘s swift response to Maritime Incident in #GulfofAden.
— SpokespersonNavy (@indiannavy) March 7, 2024
Barbados Flagged Bulk Carrier MV #TrueConfidence reported on fire after a drone/missile hit on #06Mar, approx 54 nm South West of Aden, resulting in critical injuries to crew, forcing them to abandon ship.… pic.twitter.com/FZQRBeGcKp
Εθισμένος με το… εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Το έκανε 217 φορές, δε θα πιστεύετε τι έδειξαν οι εξετάσεις του
Ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά 217 φορές έκανε το εμβόλιο κατά της Covid-19, ένας 62χρονος από το Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, μέσα σε 29 μήνες.
Και το περίεργο είναι ότι, σύμφωνα με μελέτη, τα εμβόλια αυτά δεν είχαν καμία αρνητική παρενέργεια για το ανοσοποιητικό του σύστημα, όπως μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ.
Δείτε επίσης: «Γολγοθάς» για τη Μαρία Κανελλοπούλου: «Μου κόστισε η ομίχλη του μυαλού – Είχα ενοχές και κατάθλιψη λόγω…»
Ερευνητές του Πανεπιστημίου και της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Ερλάνγκεν ενημερώθηκαν μέσω δημοσιεύσεων σε εφημερίδες για τον 62χρονο, εναντίον του οποίου η εισαγγελία είχε διεξάγει έρευνα για απάτη, όπως είπε ο δρ Κίλιαν Σομπερ του τμήματος Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου.
«Ήλθαμε σε επαφή μαζί του και τον καλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Ερλάνγκεν. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να το κάνει», είπε.
Έκανε κι άλλο εμβόλιο στη διάρκεια εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο του Ερλάνγκεν
Ο 62χρονος παρείχε δείγματα αίματος και σάλιου και οι ερευνητές τα συνέκρινα με κατεψυγμένα δείγματα αίματός του προτού κάνει τα εμβόλια. «Του πήραμε και νέα δείγματα αίματος, όταν έκανε άλλο ένα εμβόλιο στη διάρκεια των εξετάσεων κατ’ απαίτησή του», είπε ο δρ Σόμπερ.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όχι μόνο το ανοσοποιητικό του σύστημα λειτουργούσε εντελώς κανονικά, αλλά ορισμένα ανοσοκύτταρα και αντισώματα κατά του Sars-CoV-2 ήταν πολύ πιο συχνά από ό,τι σε άτομα που είχαν κάνει μόνο τρεις εμβολιασμούς. Ωστόσο, ο 62χρονος ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατό να εξαχθούν συμπεράσματα για τον γενικό πληθυσμό ή να γίνουν συστάσεις βάσει των αποτελεσμάτων, τόνισαν οι ερευνητές.
Η ομάδα δημοσίευσε τα αποτελέσματα της μελέτης την Τρίτη στην επιθεώρηση «The Lancet Infectious Diseases». Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού (Stiko) της Γερμανίας συνιστά στους υγιείς ενήλικες ηλικίας έως 59 ετών να έχουν βασική ανοσία από τουλάχιστον τρεις επαφές αντιγόνου Sars-CoV-2 (δηλαδή μέσω εμβολίων ή λοιμώξεων), συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός εμβολιασμού. Συνιστάται επίσης μια ετήσια επαναληπτική δόση εμβολίου για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και για ομάδες υψηλού κινδύνου.
Ο 62χρονος είπε ότι έκανε για προσωπικούς λόγους 217 φορές το εμβόλιο κατά της Covid-19. H εισαγγελική έρευνα επιβεβαίωσε 130 εμβολιασμούς του σε διάστημα εννέα μηνών με οκτώ διαφορετικά εμβόλια, ανάμεσά τους και εμβόλια mRNA, εξήγησε ο δρ Σόμπερ.
Καμία παρενέργεια στο ανοσοποιητικό του
Μέχρι στιγμής, ο άνδρας δεν έχει νοσήσει ποτέ με Covid-19.
Οι ερευνητές κάλεσαν τον 62χρονο στο Ερλάνγκεν για να διαπιστώσουν εάν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού του έπαθαν κόπωση και ίσως δεν είναι πλέον σε θέση να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό τόσο αποτελεσματικά λόγω της εξοικείωσης από τον υπερβολικό εμβολιασμό, αλλά δεν βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης, ο άνδρας εμβολιάστηκε και πάλι – για 217η φορά. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των αντισωμάτων του αυξήθηκε σημαντικά, ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης, σημειώνοντας ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν αποτελεσματικό και έναντι άλλων παθογόνων, όπως έδειξαν πρόσθετες δοκιμές.
Πηγή